Συμβουλές προς τους ντόπιους και τους παραθεριστές απευθύνει ο Χρήστος Μιχαλάκης

Τους παροτρύνει να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας προκειμένου να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος διασποράς του κορονοιού

Διανύουμε το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου και ήδη οι παραθεριστές άρχισαν να επισκέπτονται τα χωριά του νομού Τρικάλων για να περάσουν τις διακοπές τους και να βρεθούν κοντά σε αγαπημένα τους πρόσωπα. Ωστόσο τη φετινή χρονιά λόγω της πανδημίας και του φόβου μετάδοσης του κορονοϊού, πολλοί από εκείνους που έλκουν την καταγωγή τους από το νομό Τρικάλων, αποφασίζουν να μην επισκεφτούν την περιοχή προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των δικών τους ανθρώπων και δη ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και κυρίως τους ηλικιωμένους.

Αν και τα πανηγύρια απαγορεύτηκαν προς στιγμή, συγκεκριμένα μέχρι τα τέλη του Ιούλη, αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος δεν θα επισκεφτεί τις γενέτειρες και τα χωριά, είτε στα πεδινά, είτε στα ορεινά του νομού. Σαφώς και οι επισκέψεις χρειάζονται προσοχή, μέσω της λήψης των απαιτούμενων μέτρων προκειμένου να διαφυλαχτεί η υγεία του κόσμου.

Σ’ αυτό το γεγονός επικεντρώνει την προσοχή του ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, τονίζοντας μεταξύ των άλλων σε δήλωσή του ότι είναι στο χέρι καθενός από εμάς να προστατεύσει την υγεία του καθώς επίσης και την υγεία των υπολοίπων.

«Η χώρα μας κατάφερε να αντιμετωπίσει το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, επιτυγχάνοντας τον περιορισμό της νόσου και την ελαχιστοποίηση της απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Με την Πολιτεία να παίρνει γρήγορα μέτρα και τους πολίτες να σέβονται την εφαρμογή ο στόχος επετεύχθει.

Όμως, δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε. Ο ιός είναι ακόμη εδώ και η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ήρθε να ηχήσει σαν καμπανάκι, ότι τίποτα δεν τελείωσε. Η χαλάρωση που παρατηρείται μπορεί να μας κοστίσει ακριβά, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων την όποια προσπάθεια έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Το φετινό καλοκαίρι, γνωρίζαμε πως θα είναι διαφορετικό. Για τις διακοπές μας, για τα χωριά μας, για τη ζωή μας. Για να το χαρούμε όλοι, λοιπόν, ας εφαρμόσουμε τα μέτρα, ας τηρήσουμε τις αποστάσεις, ας μην δώσουμε χώρο στον φονικό ιό να μεταδοθεί.

Είναι στο χέρι τους καθενός από εμάς. Με σεβασμό στον συνάνθρωπο και την ανθρώπινη ζωή.», αναφέρει σε μήνυμα του ο κ. Μιχαλάκης.

KRINI LIVE