Συναντήθηκαν οι παλιοί συμμαθητές για να θυμηθούν τα παλιά

Μάζωξη πρώην συμμαθητών του γυμνασίου Φαρκαδόνας, γεννηθέντων το 1954 που φοίτησαν στα ίδια θρανία και συνδέθηκαν με μακρά φιλία

Τα χρόνια πέρασαν σαν νερό, κανείς ωστόσο δεν μπορεί να ξεχάσει την σχολική περίοδο όσο χρονικό διάστημα κι αν έχει μεσολαβήσει. Ο καθένας μας έφερε και θα φέρει όλα τα χρόνια της ζωή του, το σχολικό βίο, το διάβασμα, το παιχνίδι, τους φίλους, ακόμη κι αν ζει μακριά τους.

Οι παιδικές φιλίες κρατούν λοιπόν χρόνια και στην πλειονότητα των περιπτώσεων μένουν αναλλοίωτες στο χρόνο. Αναλλοίωτη στο χρόνο έμεινε και η φιλία των γεννηθέντων του 1954. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι με καταγωγή το Δήμο Φαρκαδόνας, που φοίτησαν στο γυμνάσιο συναντήθηκαν το περασμένο Σαββατόκυριακο στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας. Η συνάντηση έγινε εθιμοτυπικά λίγες ώρες πριν κηρυχτεί η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Εκεί οι κάποτε συμμαθητές και σήμερα φίλοι, με γκριζαρισμένα μαλλιά, όχι όμως αναμνήσεις, είχαν πολλά να πουν και ακόμη περισσότερα να θυμηθούν. Οι περισσότεροι πλέον παππούδες μιλούν στα εγγόνια για τα δικά τους παιδικά χρόνια. Και φυσικά στην συνάντηση δεν έλειπαν από την συντροφιά και τα εγγονάκια που απορούσαν για την συνάντηση των παππούδων που ήρθαν να ανταμώσουν από διάφορες περιοχές της χώρας, χιλιόμετρα μακριά, μετά από πέντε ολόκληρες δεκαετίες και θυμήθηκαν τα παλιά.

Και μετά το φαγοπότι που ακολούθησε προσφέρθηκαν και τα γλυκά που γλύκαναν τη σκέψη τους, προσφορά από το Ζαχαροπλαστείο Οικονόμου της Φαρκαδόνας.

Όλοι τους μετά το τέλος της συνάντησης ευχήθηκαν υγεία και καλή αντάμωση για την επόμενη ετήσια μάζωξη…