Συνεχής ο εμπλουτισμός του Λαογραφικού Μουσείου της Κρήνης

Η ιστορία σμίγει με την παράδοση, την λαογραφία και τον πολιτισμό στο πρώην δημοτικό σχολείο Κρήνης που λειτουργεί ο εκθεσιακός χώρος

Η πρώτη προσπάθεια της διοίκησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης του Δήμου Φαρκαδόνας για την δημιουργία ενός λαογραφικού μουσείου απέδωσε τους επιθυμητούς καρπούς. Το μουσείο, όπως καταγράφει η «ΚΡΗΝΗ LIVE» δημιουργήθηκε στο πρώην δημοτικό σχολείο με το ενδιαφέρον της διοίκησης του Πολιτιστικού Συλλόγου και την αγάπη των κατοίκων που έσπευσαν να προσφέρουν παλιά είδη, αντικείμενα ξεχασμένα στο χρόνο, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τους Κρηνιώτες στην καθημερινή ζωή και ταυτόχρονα στην εργασία τους, κυρίως στην αγροτική ενασχόληση.

Διοίκηση και κάτοικοι δεν εφησυχάζουν. Μέλημα όλων η συγκέντρωση όσο το δυνατό περισσότερων αντικειμένων τα οποία θα εκτεθούν στο μουσείο. Και πραγματικά το ενδιαφέρον όλων ήταν έντονο. Οι κάτοικοι της Κρήνης και μετά το δεύτερο κέλευσμα της διοίκησης, φρόντισαν να προσφέρουν ότι είχαν κρυμμένα και αχρησιμοποίητα στις αποθήκες, στις αυλές, στα οικόπεδα και στα μπαούλα τους για να εμπλουτιστεί το μουσείο.

Μέλη της διοίκησης αλλά και κάτοικοι επιμελήθηκαν το χώρο που φιλοξενεί την λαογραφική έκθεση, χωρίζοντας τους χώρους σε ενότητες. Στην έκθεση συναντά κανείς σκεύη οικιακής χρήσης, εργαλεία αγροτικής και κτηνοτροφικής χρήσης, είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη για το σπίτι, που χρησιμοποιούνταν από τους παλιότερους αλλά αποτελούν κάτι το άγνωστο για τις νεότερες γενιές.

Το λαογραφικό μουσείο χαρακτηρίζεται ως ένας χώρος ιστορίας και λαογραφικής κληρονομιάς που πραγματικά συγκινεί και συναρπάζει, όσους το επισκέπτονται.

Η διοίκηση του Συλλόγου και οι κάτοικοι δεν σταματούν. Θα συνεχίσουν να εργάζονται για τον εκ νέου εμπλουτισμό του μουσείου, της μικρής αυτής γωνιάς που στέκεται η αφορμή για να μεταλαμπαδεύεται η ιστορία, η λαογραφία και η πολιτιστική κληρονομιά του χωριού της Κρήνης.