Συνέχισε την αυτοψία στις χαλαζόπληκτες περιοχές ο Θανάσης Λιούτας

Ο Τρικαλινός βουλευτής είδε τις κατεστραμμένες καλλιέργειες και διαπίστωσε την πολύ μεγάλη έκταση της ζημιάς

Καθ’ όλη τη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στην εκλογική του περιφέρεια, το νομό Τρικάλων, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Θανάσης Λιούτας, συνέχισε τις επισκέψεις του σε χωριά που επλήγησαν από την σφοδρή χαλαζόπτωση της περασμένης Παρασκευής. Ο κ. Λιούτας συνέχισε τις επισκέψεις του, πραγματοποιώντας αυτοψία στις καλλιεργούμενες εκτάσεις που υπέστησαν τεράστιες ζημιές από το χαλάζι και την ανεμοθύελλά. Εκεί συνομίλησε με παραγωγούς οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με το χαλάζι που κατέστρεψε τις καλλιέργειές τους μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας.

Ο Τρικαλινός βουλευτής είδε τις κατεστραμμένες καλλιέργειες και διαπίστωσε την πολύ μεγάλη έκταση της ζημιάς. Ειδικότερα, ο ίδιος δήλωσε ότι «οι ζημιές είναι εκτεταμένες, οι καλλιέργειες καταστράφηκαν σε μεγάλο βαθμό και αυτό έχει τις εξής δυο πολύ κρίσιμες συνέπειες για τους παραγωγούς. Από τη μια πλευρά, η σοδειά θα είναι πολύ μειωμένη, σε σχέση με αυτή που θα ήταν πριν το χαλάζι και δεύτερον, η μειωμένη παραγωγή θα είναι και υποβαθμισμένη ποιοτικά, με αποτέλεσμα οι χαλαζόπληκτοι παραγωγοί να λάβουν και μικρότερες τιμές για το προϊόν τους, λόγω του γεγονότος αυτού».

Ο κ. Λιούτας υπογράμμισε ότι οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ, κατά τη διαδικασία των αποζημιώσεων, θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν και τους δύο αυτούς κρίσιμους παράγοντες, ώστε οι αποζημιώσεις να είναι δίκαιες και να καλύψουν το σύνολο της οικονομικής ζημίας, την οποία οι χαλαζόπληκτοι παραγωγοί πρέπει πλέον να αντιμετωπίσουν.