Σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τον παιδικό σταθμό Ταξιαρχών

Στην παρούσα φάση έχει αναδειχτεί ο προσωρινός ανάδοχος του έργου και η απόφαση έχει σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία έχει δώσει χρονικό περιθώριο για τυχόν υποβολή ενστάσεων

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης των διαδικαστικών θεμάτων για την έναρξη των εργασιών δημιουργίας του παιδικού σταθμού στην δημοτική κοινότητα Ταξιαρχών βρίσκεται ο Δήμος Φαρκαδόνας.

Ήδη στην παρούσα φάση έχει αναδειχτεί ο προσωρινός ανάδοχος του έργου και η απόφαση έχει σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία έχει δώσει χρονικό περιθώριο για τυχόν υποβολή ενστάσεων. Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας αναμένεται να ανάψει το πράσινοι φως για την έναρξη των εργασιών, ώστε σύντομα και για πρώτη φορά οι Ταξιάρχες να αποκτήσουν παιδικό σταθμό.

Η άμεση λειτουργία του παιδικού σταθμού, αποτελεί προσωπικό στοίχημα του αντιδημάρχου Έργων κ. Γιάννη Γεωργολόπουλου, καθώς το έργο θα συνεισφέρει στα μέγιστα τόσο στην κοινωνικοποίηση και στην ομαδικότητα των παιδιών, όσο και στην εξυπηρέτηση των γονιών.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο αρχικός σχεδιασμός του Δήμου Φαρκαδόνας ήταν η δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στους Ταξιάρχες. Ωστόσο ο χώρος που θα ανακαινιστεί για την φιλοξενία της Δομής δεν επαρκούσε μιας και στο ίδιο σημείο στεγάζεται η αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων με αποτέλεσμα να υπάρξει αλλαγή του σχεδιασμού και να πλέον μιλάμε για παιδικό σταθμό.

Όπως και να έχει σύμφωνα με τον κ. Γεωργολόπουλο, η δημιουργία του εν λόγω έργου θα βοηθήσει αρκετά, ώστε και οι Ταξιάρχες ως έδρα Δημοτικής Ενότητας να αποκτήσει την ανάλογη Δομή, των δημοτικών διαμερισμάτων Φαρκαδόνας, Οιχαλίας, Γριζάνου και Ζάρκου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 50.000 ευρώ συνυπολογίζοντας το ΦΠΑ.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το έργο αφορά στις εργασίες ανακαίνισης και διαμόρφωσης μέρους του κτιρίου το οποίο στέγαζε παλαιότερα το δημοτικό σχολείο Ταξιαρχών ώστε να καταστεί ικανό για τη δημιουργία παιδικού σταθμού.

Πιο συγκεκριμένα, θα ανακαινιστούν οι υφιστάμενες τουαλέτες και θα επεκταθούν για να καλύπτουν τις ανάγκες των νηπιαγωγών, θα χωριστεί μέρος αίθουσας ώστε να δημιουργηθεί κουζίνα και αποθήκη. Επίσης θα χωριστεί η μια αίθουσα ώστε να δημιουργηθεί χώρος γραφείου των νηπιαγωγών. Θα αντικατασταθούν τα παλιά κουφώματα των WC και της μελλοντικής κουζίνας με καινούρια. Τέλος θα κατασκευαστεί στέγη 65 τ.μ περίπου. Ο περιβάλλοντας χώρος θα οριοθετηθεί με σιδηρά κιγκλιδώματα για την προστασία των νηπίων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *