Συντονίζονται δάσκαλοι – νηπιαγωγοί και καθορίζουν το βηματισμό τους

Σε έκτακτη γενική συνέλευση προχωρούν την ερχόμενη Τρίτη για να λάβουν τις αποφάσεις των επόμενων κινήσεων σχετικά με την αξιολόγηση

Σε έκτακτη γενική συνέλευση προχωρούν οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί που υπηρετούν σε σχολεία των Δήμων Τρικκαίων, Πύλης και Φαρκαδόνας προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα μετά και την απόφαση του εφετείου στην έφεση των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών για την απόφαση του πρωτοδικείου σχετικά με την αγωγή του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την απεργία αποχή που είχε κηρύξει η Δ.Ο.Ε. από τις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού, εσωτερικής κι εξωτερικής αξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από την υπ’ αρ. 108906/ΓΔ4/10-9-2021 Υ.Α.

Η γενική συνέλευση των εκπαιδευτικών έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 6:30 το απόγευμα στον αύλειο χώρο του 10ου δημοτικού σχολείου Τρικάλων.

Μετά τις τρέχουσες εξελίξεις που πραγματικά σχολιάζονται ποικιλοτρόπως από τους εκπαιδευτικούς τόσο των Τρικάλων, όσο και όλης της χώρας, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ζητά από το Δ.Σ. της ΔΟΕ να επαναπροκηρύξει την απεργία αποχή από την εσωτερική κι εξωτερική αξιολόγηση σχολικών μονάδων που προβλέπονται από την υπ’ αρ. 108906/ΓΔ4/10-9-2021 Υ.Α. και να συνεχίσει ανυποχώρητα τον αγώνα κατά των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων αλλά και των συμπτύξεων τμημάτων που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των προσλήψεων στο δημόσιο σχολείο.

Σε σχέση με το θέμα του συλλογικού προγραμματισμού, εσωτερικής κι εξωτερικής αξιολόγησης σχολικών μονάδων ο Σύλλογος υπενθιμίζει ότι σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 8 του ΦΕΚ 1340/2002 (καθηκοντολόγιο) αλλά και το άρθρο 14 παρ.2 του ν.2690/1999 (κώδικας διοικητικής διαδικασίας) η πρόσκληση για τη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων πρέπει να γνωστοποιηθεί στους συναδέλφους δύο (2) ημέρες πριν τη συνεδρίαση. Επομένως καμία συνεδρίαση δεν μπορεί νόμιμα να πραγματοποιηθεί τουλάχιστο πριν τη Δευτέρα.

Σε περίπτωση που, παρά την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία, κληθούν, παρανόμως, συνάδελφοι σε  συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων την Παρασκευή, ο Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων θα τους καλύψει προκηρύσσοντας από σήμερα για την Παρασκευή  στάση εργασίας  από 13:15 – 14:00 έτσι ώστε να απέχουν από την ειδική συνεδρίαση, σύμφωνα με την απόφαση της Δ.Ο.Ε.

Σε κάθε περίπτωση καλεί τους Διευθυντές να μην προστρέξουν να υλοποιήσουν την αντιεκπαιδευτική διαδικασία εσωτερικής κι εξωτερικής αξιολόγησης σχολικών μονάδων, αφού δεν υπάρχει ούτως ή άλλως καταληκτική ημερομηνία μετά την 10 Οκτώβρη που είχε ανακοινωθεί. Να αναμένουν νέες οδηγίες από τον ΣΕΠΕ Τρικάλων.

Η παρουσία όλων στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση είναι απαραίτητη για τη χάραξη μιας κοινής πορείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *