Σύσφιξη σχέσεων φιλίας μεταξύ Γριζάνου και Λουμπένια της Πολωνίας

Πολωνοί επισκέφτηκαν το Γριζάνο και αντάλλαξαν πολιτιστικές απόψεις σε μια άκρως γιορτινή ατμόσφαιρα που διαμορφώθηκε στην πλατεία του χωριού

Το χωριό του Γριζάνου του Δήμου Φαρκαδόνας άνοιξε την αγκαλιά του για να υποδεχτεί αρκετούς επισκέπτες όλων των ηλικιών που ταξίδεψαν χιλιάδες χιλιόμετρα για να αφιχθούν στο νομό Τρικάλων. Ταξίδεψαν από την Λουμπένια της Πολωνίας με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων φιλίας που είχαν αναπτυχτεί αρκετό καιρό πριν, όταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γριζάνου, μαζί με άλλα πολιτιστικά όργανα του νομού είχαν επισκεφτεί την εν λόγω πόλη της Πολωνίας για να συμμετάσχουν σε ένα παραδοσιακό μουσικοχορευτικό φεστιβάλ.

Οι Πολωνοί αφίχθηκαν στο Γριζάνο νωρίς το βράδυ της Δευτέρας εκεί τους υποδέχτηκαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γριζάνου και κάτοικοι του χωριού που έγιναν ένα με τους επισκέπτες τους. Η κεντρική πλατεία του χωριού λίγο αργότερα πλημμύριζε από νότες και χορούς των δυο χωρών, από αγάπη και φιλιά μεταξύ των δυο λαών.

Πολωνοί και οικοδεσπότες χόρεψαν χορούς των δύο χωρών αντάλλαξαν δώρα και τοπικά εδέσματα που παρασκευάστηκαν από γυναίκες του Γριζάνου, ενώ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε πολιτιστικά θέματα. Οι Πολωνοί έμειναν ενθουσιασμένοι από την θερμή υποδοχή, καθώς επίσης και από το χωριό και την αγάπη που έδειξαν οι κάτοικοι στο πρόσωπό τους.

Λίγο αργότερα Πολιτιστικός Σύλλογος Γριζάνου, ο υπεύθυνος της εταιρίας Φέτα Θεσσαλίας κ. Κώστας Κοκκινίδης, καθώς επίσης και η ταβέρνα του Βαγγέλη Χασιώτη παρέθεσαν δείπνο στους προσκεκλημένους με τοπικές νοστιμιές.

Η αναχώρηση έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας με τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες να δεσμεύονται για νέα επίσκεψη σε Γριζάνο και Πολωνία.