Τα Τρίκαλα επισκέφτηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Το βράδυ της Παρασκευής ξεναγήθηκε στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, στο Μύλο των Ξωτικών ενώ στην συνέχεια προέδρευσε στην διευρυμένη ΝΟΔΕ Τρικάλων

Πρώτος σταθμός της διήμερης περιοδείας στο νομό Τρικάλων του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτέλεσε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων.

Αμέσως μετά την αυτοψία στα έργα του Ε-65 στην Ξυνιάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφίχθη στην πόλη των Τρικάλων. Πλαισιωμένος από στελέχη της ΝΔ, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκρέκα, τους βουλευτές Τρικάλων κ.κ. Θανάση Λιούτα και Κατερίνα Παπακώστα, τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, το δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου ξεναγήθηκε στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, που έρχεται να συμβάλει στην υποστήριξη όλων των Τρικαλινών και ιδίως όσων αντιμετωπίζουν πτυχές της κρίσης.

Ο βασικός σκοπός του Κέντρου Κοινότητας, είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς  για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Δηλαδή, υπηρεσίες που θα λειτουργούν υποστηρικτικά με τις δομές του Δήμου και θα προσφέρουν όλα όσα απαιτούνται για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και παροχή βοήθειας.

Κατά την επίσκεψη του εκεί ο Πρωθυπουργός στάθηκε επικέντρωσε την προσοχή του στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την υποστήριξη όλων των Ελλήνων, πολλοί περισσότερο των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός μετέβη στο Μύλο των Ξωτικών όπου ξεναγήθηκε στο Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο της Πόλης, εκφράζοντας την έκπληξη για την μεγάλη αυτή Χριστουγεννιάτικη διοργάνωση που κεντρίζει τα βλέμματα εκατοντάδων επισκεπτών.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού συνεχίστηκε με την παρουσία του στην διευρυμένη ΝΟΔΕ ενώ ολοκληρώνεται το Σάββατο με επίσκεψη στα Μετέωρα και με συνάντηση με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Μετεώρων.