Ταλέντο και μεράκι χρόνων για την ραπτική-μοδιστρική

Μια συνδημότισσα που δεν την γνωρίζαμε αλλά την μάθαμε μέσω της σημαντικής προσφοράς αλλά και της δουλειάς της που ομορφαίνει ανθρώπους, σπίτια και επιχειρήσεις

Πολλοί από εμάς, δεν είχαμε την χαρά να γνωρίσουμε την κα Αγγελική Μπουραζάνα, συνδημότισσα από την Οιχαλία. Την μάθαμε μετά την ευγενική προσφορά, που πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας και η οποία αφορούσε την παροχή υφασμάτινων μασκών που έραψε η ίδια με προσωπικά της έξοδα.

Η κα Μπουραζάνα ασχολείται με την ραπτική-μοδιστρική 20 περίπου χρόνια. Όταν η ίδια πληροφορήθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές ότι μπορούμε να προφυλαχθούμε από τον covid 19 και μέσω της χρήσης υφασμάτινων μασκών, χωρίς δεύτερη σκέψη έσπευσε να προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά για την ραφή των μασκών που θα προσέφερε στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας για τις ανάγκες του προσωπικού αλλά και των ασθενών.

Η ίδια εμφανίζεται ιδιαιτέρως ικανοποιημένη από την πράξη της, μιας και θεωρεί πως σ’ αυτόν τον αγώνα προσφέρουμε όλοι, ενώνοντας τις δυνάμεις μας… για να βγούμε νικητές.

Η κα Αγγελική ασχολείται για πολλές ώρες της ημέρες με την αγάπη της, το μεράκι της, την ραπτική και την μοδιστρική. Εξάλλου ο όγκος δουλειάς είναι μεγάλος για εκείνη, που έρχεται να συνδυαστεί ταυτόχρονα και με την φροντίδα της οικογένειας.

Το τελευταίο διάστημα πέραν των άλλων η κα Αγγελική δέχεται παραγγελίες δημιουργίας υφασμάτινων μασκών από διάφορα σημεία της Θεσσαλίας. Στο συγκεκριμένο όγκο προστίθενται και οι παραγγελίες για είδη σπιτιού, κουρτίνες, υφάσματα, ριχτάρια, τραπεζομάντηλα κ.α., όπως επίσης και ειδών που χρησιμοποιούνται στις τοπικές επιχειρήσεις, εστιατόρια και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Φυσικά μέσα στα άλλα το τελευταίο διάστημα η κα Αγγελική έρχεται να δημιουργήσει και ποδιές για τους εργαζομένους σε καφέ και εστιατόρια, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την παροχή των υπηρεσιών στα καταστήματα εστίασης. Οι παραγγελίες που δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολλές, βάζοντας την τέχνη και το ταλέντο της για μοναδικές δημιουργίες, προστατεύοντας αλλά και συμβάλλοντος για την αισθητική των εργαζομένων.

Η δουλειά για εκείνη είναι αρκετή, αλλά την γεμίζει χαρά, όπως αναφέρει και η ίδια.

Η κα Αγγελική σημειώνει ότι με την ραπτική και την μοδιστρική δημιουργεί, καθώς με το ράψιμο των υφασμάτων, είτε για το ντύσιμο μας, είτε για την επιχείρησή μας, δημιουργεί και βάζει την σφραγίδα της, για την αλλαγή της διάθεσής μας και του χώρου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα της Angeliki’s creations στο Facebook πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/BourazanaAngeliki/