Τελειώνει σε λίγες μέρες το μαρτύριο του ΕΝΦΙΑ

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου λήγει και επίσημα η προθεσμία πληρωμής της 5ης και τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ 2018

Θα ανακουφιστούν πλέον έστω και για λίγους μήνες οι ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς η καταβολή των ποσών που αντιστοιχούν στο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων πλησιάζει στο τέλος.

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου λήγει και επίσημα η προθεσμία πληρωμής της 5ης και τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ 2018.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων οφείλουν και πρέπει να σπεύσουν μέχρι και την συγκεκριμένη ημερομηνία στα τραπεζικά καταστήματα προκειμένου να αποπληρώσουν τα ποσά που αντιστοιχούν στην συγκεκριμένη δόση.

Η καταβολή των ποσών των δόσεων του ΕΝΦΙΑ ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εκατοντάδες Τρικαλινοί στις αρχές του φθινοπώρου έσπευσαν να συμψηφίσουν τον ΕΝΦΙΑ κι έτσι δεν χρειαζόταν να σπεύδουν στις τράπεζες. Δυστυχώς για κάποιους κρίθηκε αναγκαία η παρουσία τους για την καταβολή των ποσών. Άλλοι πάλι λόγω οικονομικών δυσκολιών άφησαν σε εκκρεμότητα την συγκεκριμένη οικονομική υποχρέωση με συνέπεια να πονοκεφαλιάζουν. Ωστόσο στην παρούσα φάση κρίνεται αναγκαία η εξόφληση των οφειλών καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν προσαυξήσεις.

Αρκετοί πάντως φορολογούμενοι άρχισαν να επισκέπτονται τις τράπεζες για την καταβολή της τελευταίας δόσης. Κάποιοι εξ αυτών μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ εκφράζουν την ανακούφισή τους καθώς τους επόμενους μήνες και για κάποιο χρονικό διάστημα έως και το τέλος του καλοκαιριού δεν θα αγχώνονται για την ανεύρεση των χρημάτων της καταβολής του συγκεκριμένου φόρου.

Βέβαια πολλοί αστειευόμενοι ανέτρεχαν στο παρελθόν και στις προεκλογικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για κατάργηση του φόρου, τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν τον κατάργησε αλλά τον συνέχισε τα επόμενα χρόνια λαμβάνοντας την εξουσία.

Η κίνηση πάντως στις τράπεζες αναμένεται να αυξηθεί και να κορυφωθεί το επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς θα καταβληθούν μισθοί και συντάξεις, οπότε θεωρείται βέβαιη η καταβολή και η εξόφληση της τελευταίας δόσης από την πλειονότητα των υπόχρεων.