Θα ανασάνει ο Δήμος Φαρκαδόνας

Το Υπουργείο Εσωτερικών επιχορήγησε το Δήμο Φαρκαδόνας με το ποσό των 79.715 ευρώ για ληξιπρόθεσμα χρέη

Στην λίστα των 132 Δήμων της χώρας που επιχορηγούνται από το υπουργείο Εσωτερικών για την αποπληρωμή λειξιπρόθεσμων οφειλών συγκαταλέγεται ο Δήμος Φαρκαδόνας.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας μετά την σχετική υπογραφή της απόφασης από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, θα λάβει το ποσό των 79.715,92 ευρώ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.

Οι 79.715 ευρώ προορίζονται για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών του Δήμου Φαρκαδόνας και υλοποιείται σύμφωνα και με την υπ’ αριθμ. 2/72150/ΔΠΓΚ/18.05.202 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Συνολικά 132 δήμοι περιλαμβάνονται στην απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, ενώ το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται σε 54.005.992 ευρώ.

Όπως αναφέρουν υπηρεσιακοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Δήμου Φαρκαδόνας πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική οικονομική ανάσα, κυρίως όμως για τους επαγγελματίες προς τους οποίους υπάρχουν μακροχρόνιες οφειλές.

Αναμφίβολα η απόφαση για τα ληξιπρόθεσμα έρχεται σε μια χρονική συγκυρία όπου Δήμοι και επιχειρήσεις προσπαθούν να βρουν τον ρυθμό τους μετά από μια πολύμηνη αρρυθμία λόγω των υγειονομικών μέτρων. Η απόφαση του αν. Υπουργού Εσωτερικών αποδεικνύει ότι ο ίδιος αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και δίνει λύσεις.

Η οικονομική υπηρεσία του Δήμου Φαρκαδόνας και όλο το έμψυχο δυναμικό της, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρώσουν τον έλεγχο των φακέλων με τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και να φέρουν σε πέρας την ιδιαίτερα απαιτητική  διαδικασία που ορίζει το νομοθετικό πλαίσιο.

Να σημειωθεί ότι τo 60 % των εισπραχθέντων ποσών, παρακρατείται από τους επιχορηγούμενους Δήμους στο πλαίσιο της μηνιαίας διαδικασίας κατανομής των δικαιούμενων Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).