Θα αναζητήσουν τρόπους για να παραμείνουν οι νέοι εντός συνόρων

Εκδήλωση διοργανώνει η Πράσινη Κιβωτός σε συνεργασία με το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με σκοπό να αναζητηθούν τρόποι που θα αποτρέψουν τους νέους της περιοχής μας αλλά και της χώρας μας να φύγουν στο εξωτερικό αλλά να παραμείνουν στην χώρα μας και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά εντός συνόρων διοργανώνει η ΑΜΚΕ Πράσινη Κιβωτός, το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 10.45 π.μ. στην αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Τρικάλων με την αρωγή του Δήμου Τρικκαίων, του ΕΒΕ Τρικάλων και της ΕΑΣ Τρικάλων.

Θέμα της ημερίδας «Από το Brain Drain στο Brain Gain : Πως θα ανατρέψουμε τη φυγή των νέων από τον Ευρωπαϊκό Νότο, αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα των Μεσογειακών προϊόντων και της Μεσογειακής διατροφής».

Προσκεκλημένοι εισηγητές είναι: ο κ. Κώστας Σκρέκας, Υφυπουργός Αγροτικής ανάπτυξης, ο κ. Θανάσης Λιούτας, Βουλευτής – Γεωπόνος, ο κ. Θανάσης Τζιαμούρτας, Kαθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Διατροφολογίας του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, ο Δρ. Θεόδωρος Μεταξάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικής Ανάπτυξης Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

 Πρόθεσή των διοργανωτών είναι να αναζητήσουν δράσεις, προτάσεις και εργαλεία μέσα από τα οποία είναι εφικτό να υποστηριχθεί η διασύνδεση της μεσογειακής διατροφής, της παραγωγής, της αγροτοδιατροφικής έρευνας και τεχνολογίας, της μεταποίησης και των εξαγωγών διατροφικών προϊόντων, που εντάσσονται στη αποκαλούμενη «μεσογειακή διατροφή», ώστε να αποτελέσει από συγκριτικό τοπικό διατροφικό πλεονέκτημα, μοχλό ανάπτυξης της τοπικής και εθνικής οικονομίας (αλλά και της οικονομίας της ευρύτερης Νότιας Ευρώπης) και να συμβάλλει στην ανάσχεση του brain drain.

Η Πράσινη Κιβωτός που ιδρύθηκε πριν έξι χρόνια με σκοπό να υπηρετήσει το τρίπτυχο “Άνθρωπος – Κοινωνία – Περιβάλλον”, προσδοκά για μια ακόμη φορά, με αυτή την ημερίδα να φανεί χρήσιμη και να σταθεί δίπλα στη νέα γενιά που αγωνιά και προσπαθεί να χτίσει το δικό της αύριο.