Θέλουν να δουν τα σπίτια τους και δεν μπορούν λόγω του Lockdown

Συνδημότες μας που διαμένουν σε άλλες περιοχές της χώρας κι έχουν σπίτια στα σεισμόπληκτα χωριά του δήμου Φαρκαδόνας αδυνατούν να φτάσουν λόγω περιορισμού των μετακινήσεων

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις συνδημοτών μας, οι οποίοι διαμένουν σε άλλες περιοχές της χώρας και οι οικίες τους, που βρίσκονται σε χωριά της Φαρκαδόνας, υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τους καταστροφικούς σεισμούς της 3ης και 4ης Μαρτίου. Αν και οι άνθρωποι αυτοί επιδιώκουν να μεταβούν στα χωριά μας, δεν μπορούν εξαιτίας της απαγόρευσης των μετακινήσεων λόγω του κορονοιου.

Όπως ανέφεραν σε επικοινωνία με την ΚΡΗΝΗ LIVE δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο για την μετακίνηση τους προς τα χωριά μας με συνέπεια να μην μπορούν να έχουν μία πρώτη άποψη για τις ζημιές που υπέστησαν οι περιουσίες τους αλλά και να δηλώσουν τα σπίτια τους. Για τα σπίτια που οι ιδιοκτήτες τους δεν βρίσκονται στα χωριά, αξίζει να σημειωθεί ότι ελέγχονται κανονικά από τους μηχανικούς σε πρώτη φάση εξωτερικά και τα αποδεικτικά των ελέγχων προσκομίζονται στους προέδρους. Ωστόσο αυτό δεν αρκεί καθώς πολλά σπίτια αν και εξωτερικά φαίνονται να μην έχουν υποστεί ζημιές, εσωτερικά αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

Πλέον ζητούν από την πολιτεία και τους τοπικούς φορείς να μεριμνήσουν ώστε κι οι ίδιοι να μπορέσουν να προσεγγίσουν τις οικίες τους ώστε να δουν το μέγεθος των καταστροφών και να δηλώσουν τις περιουσίες τους.