Τηλεκπαίδευση για λίγους κι όχι για τους πολλούς

Προβλήματα σε πολλά σπίτια με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και περισσότερους του ενός μαθητές που καλούνται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης

Σε μια νέα πραγματικότητα πορεύονται από την περασμένη άνοιξη τα σχολεία. Μαθητές των δυο βαθμίδων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούνται από τον περασμένο Μάρτιο με μικρή ανάπαυλα τους μήνες του καλοκαιριού αλλά και το δίμηνο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου, να κάνουν το παιδικό ή εφηβικό δωμάτιο σχολική τάξη, παρακολουθώντας από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή τα μαθήματα του σχολείου, μέσω του προγράμματος τηλεκπαίδευσης. Ενός πρωτόγνωρου προγράμματος με το οποίο το υπουργείο Παιδείας έδωσε εξετάσεις, αλλά δυστυχώς σύμφωνα με την κατάσταση που επικρατεί δεν κατάφερε να αποκομίσει το άριστα, αλλά μετά βίας την βάση.

Το λέμε αυτό καθώς τα παράπονα που διατυπώνουν πολλές οικογένειες σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο είναι πολλά. Πολλά μιας και από την μέχρι στιγμής πορεία του προγράμματος, το υπουργείο δεν προνόησε ότι σε κάθε σπίτι, τόσο της περιοχής μας, όσο και ευρύτερα, υπάρχουν περισσότεροι του ενός μαθητές, αλλά δυστυχώς μονάχα ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Τα παράπονα των γονιών είναι πολλά. Σε πολλά σπίτια ο ένας μονάχα υπολογιστής δημιουργεί πρόβλημα, ειδικά όταν υπάρχουν δυο παιδιά. Χρήματα για αγορά υπολογιστή δεν περισσεύουν ειδικά σήμερα όπου πολλοί γονείς είτε βρίσκονται σε αναστολή, είτε δεν εργάζονται. Στην περιοχή μας πολλά νοικοκυριά δεν έχουν καν σύνδεση ίντερνετ μέσω σταθερού τηλεφώνου γεγονός που δυσχεραίνει περισσότερο την κατάσταση. Η μόνη λύση είναι αυτή των κινητών τηλεφώνων, ωστόσο και αυτή η ευκαιρία απαιτεί κόστος, για την αγορά χρόνου από τις εταιρίες τηλεφωνίας.

Δυστυχώς όπως αναφέρουν πολλοί γονείς, η τηλεκπαίδευση είναι για λίγους για τους κατέχοντες, κι όχι για τους πολλούς. Ας μην ξεχνούμε ότι το υπουργείο όφειλε να προνοήσει, προκειμένου όλοι οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα.

ΚΡΗΝΗ LIVE


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *