Την Κιβωτό του Κόσμου επισκέφτηκε ο «Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων»

Αντικείμενο της επίσκεψης η παράδοση 32 έργων, τα οποία προσέφεραν τα μέλη του Συλλόγου προς την Κιβωτό της αγάπης  των παιδιών

Την «Κιβωτό του Κόσμου» στο Διμήνι του Βόλου επισκέφτηκε προχθές Πέμπτη ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων. Αντικείμενο της επίσκεψης η παράδοση 32 έργων, τα οποία προσέφεραν τα μέλη του Συλλόγου προς την Κιβωτό της αγάπης  των παιδιών.

Όπως είναι γνωστό, ο Σύλλογος τον Δεκέμβριο πραγματοποίησε τη Χριστουγεννιάτικη αγορά «Αγάπης Φως» για την ενίσχυση της «Κιβωτού», η οποία έκανε την τιμή να επισκεφτεί και τα παιδιά από το σπίτι του Βόλου. Συγκινημένα τα μέλη του Συλλόγου είχαν ετοιμάσει για την υποδοχή τους μια μικρή εκδήλωση με μουσική και παρουσίαση του βιβλίου «Το μυστικό της φεγγαρόπετρας» της Ευ. Γκούμα.

Μετά τη λήξη της αγοράς οι καλλιτέχνες αποφάσισαν τα απούλητα έργα τους , να προσφερθούν στα παιδιά της «Κιβωτού» στο Βόλο. Αυτή την εκκρεμή απόφαση, λοιπόν υλοποιήσαμε.

Η επίσκεψή έγινε το μεσημέρι, όταν τα παιδιά είχαν επιστρέψει από το σχολείο και ήταν στην τραπεζαρία για το φαγητό τους. Ο Σύλλογος εντυπωσιάστηκε για άλλη μια φορά από τους τρόπους και τη συμπεριφορά τους. Μετά την υποδοχή και την παράδοση των έργων, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του κτήματος, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των παιδιών και θαύμασε το έργο που προσφέρει στην κοινωνία η «Κιβωτός του Κόσμου».

Με την ευκαιρία της μικρής αυτής εκδρομής επσικέφτηκε και τον αρχαιολογικό χώρο με τον νεολιθικό οικισμό και τους μεταγενέστερους θολωτούς τάφους.  

Τώρα ο Σύλλογος ετοιμάζει τη μεγάλη ομαδική του έκθεση, η οποία φέτος θα γίνει στο χώρο των Οθωμανικών Λουτρών (Παλιά Φυλακή) από 18 μέχρι 30 Ιουνίου.