Την Παρασκευή ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των πανελληνίων

Την Πέμπτη αποστέλλονται οι καταστάσεις για έλεγχο στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων ενώ την Παρασκευή το μεσημέρι θα αναρτηθούν οι βαθμοί στα σχολεία

Τερματίζει την Παρασκευή η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, καθώς ανακοινώνονται από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες οι ονομαστικές καταστάσεις με τις βαθμολογίες θα βρίσκονται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων την Πέμπτη, ενώ μετά τον απαραίτητο και αναγκαίο έλεγχο, θα αποσταλούν στα σχολεία του νομού.

Θα ακολουθήσει στα σχολεία η συνεδρίαση της Λυκειακής Επιτροπής και οι βαθμοί αναμένεται να αναρτηθούν στα Λύκεια το αργότερο έως και τη 1 το μεσημέρι.

Αν και οι πανελλήνιες ξεκίνησαν με καθυστέρηση σε σχέση με παρελθόντα έτη, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν έγκαιρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκπαιδευτικών κύκλων και βαθμολογητών οι επιδόσεις των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις είναι χαμηλές σε ορισμένα μαθήματα σε σχέση με την περασμένη χρονιά και δη στα μαθήματα της Έκθεσης – Νεοελληνικής Γλώσσας και της Χημείας.

Όπως τονίζουν εκπαιδευτικοί και φροντιστές οι υποψήφιοι έγραψαν χαμηλότερα από πέρυσι ενώ πολύ καλύτερες είναι οι βαθμολογίες στα υπόλοιπα μαθήματα.

Οι αριστούχοι εκτιμάται ότι θα είναι περιορισμένοι, καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων ακολούθησαν πτωτική τάση ιδιαίτερα στα δυο προαναφερόμενα μαθήματα. Αυτό το γεγονός εκτιμάται ότι θα «φρενάρει» τη τάση για άνοδο των βάσεων στις περιζήτητες Σχολές της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες συνεχίζεται η διαδικασία κατάθεσης των μηχανογραφικών η οποία και θα λήξει το δεύτερο δεκαήμερο Ιουλίου.

Αναφορικά τώρα με τις βάσεις εισαγωγής στις σχολές και στα τμήματα της χώρας αυτές αναμένονται στα τέλη του Αυγούστου, όπου και θα λήξει οριστικά το άγχος υποψηφίων και των οικογενειών τους.

KRINI LIVE