Το Αρδάνι γιορτάζει τα 200 χρόνια από την ανέγερση του Ναού του Αγίου Νικολάου

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα το απόγευμα την υποδοχή Τμήματος Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στις 6:30 το απόγευμα και της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Πάντων Ελπίς και συνεχίζονται ως την Δευτέρα

Με κάθε επισημότητα να γιορτάσουν η τοπική εκκλησία και οι κάτοικοι του Αρδανίου την συμπλήρωση 200 χρόνων από την ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αρδανίου.

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 200 ετών από την ανέγερση του Ναού που κοσμεί το χωριό και αποτελεί σημείο λατρείας του Τριαδικού Θεού και ελπίδας της πίστεως των Χριστιανών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα το απόγευμα την υποδοχή Τμήματος Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στις 6:30 το απόγευμα και της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Πάντων Ελπίς. Θα τελεστεί Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και ολοκληρώνονται την   Δευτέρα ανήμερα της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 18 Μαΐου

07:30 π.μ.: Τέλεση Όρθρου και Θείας Λειτουργίας.

17:30 μ.μ.: Τέλεση Εσπερινού, Λιτανεία του Τμήματος Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου και της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Πάντων Ελπίς στην πλατεία του χωριού. Στη συνέχεια στο θεατράκι του χωριού θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: Το Ιστορικό του Ναού με ομιλητή τον Ευάγγελο Παπαστεριάδη. Θα ακολουθήσει χορευτικό πρόγραμμα από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Απανταχού Αρδανιωτών.

Κυριακή 19 Μαΐου

07:30 π.μ. -10:30 π.μ.: Τέλεση Όρθρου και Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλου Πανοσιολογιοτατου κ.κ. Αλεξίου, μετά Θείου Κηρύγματος.

Ομιλία με θέμα το Ιστορικό του Ναού με ομιλιτή τον κ. Γεώργιο Ζάβλανο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα μοιραστεί αρτοκλασία και παραδοσιακό φαγητό.

21:00 μ.μ. – 00:30 π.μ. Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Δευτέρα 20 Μαΐου

07:30-10:00: Όρθρος – Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος και αρτοκλασίας.

19:00 μ.μ. – 19:45 μ.μ.: Ιερά Παράκκληση του Αγίου Νικολάου από την χωροδία της ενορίας και στη συνέχεια παράδοση των Ιερών Λειψάνων.