Το ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ξεκίνησε και επίσημα την δραστηριότητα του με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση

Με αφορμή την πρόσφατη ανθρώπινη τραγωδία στο Μάτι Αττικής και την ανάγκη στήριξης των πυρόπληκτων συμπολιτών μας, το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Τρικάλων που αποτελείται απο 85 συλλογικότητες του Νομού μας, ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά κνητοποιώντας με επιτυχία Φορείς, Συλλόγους, Επιχειρήσεις και Εθελοντές.

Συγκεντρώθηκαν αρκετές ποσότητες φαρμάκων, ξηράς τροφής, απορρυπαντικών και είδη καθαριότητας και ρουχισμού.

Τον συντονισμό ολης της δράσης ως επκεφαλής των νεαρών εθελοντών και εθελοντριών μαζί με τις υπευθύνους Δημοσίων Σχέσεων του Δικτύου και του Παραρτήματος Τρικάλων, είχε η Πρόεδρος του ΘΕΛΩ κα Κορίνα Λιούτα που έχει ιδρύσει το ΔΙΚΤΥΟ μαζί με το ΑΚΕΘ και αποτελεί μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν επίσης οι Σύλλογοι Αρωγή – ΑμεΑ, Πολυτέκνων και οι Αργιθεάτες Νομού Τρικαλων. Υπενθυμίζουμε ότι το Δίκτυο τελεί υπο την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής Ομιλων και Κέντρων για την UNESCO, του Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικονομίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ελλάδας ( Κλεισθένης). Επίσης συνεργάζεται με τους 4 Δήμους του Νομού και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Η επίσημη παρουσίαση του ΔΙΚΤΥΟΥ θα γίνει τον Σεπτέμβριο οπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της αποτύπωσης του Κοινωνικού Χάρτη του Νομού μας τα οποία επεξεργάστηκε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) το Εργαστήριο της Κοινοτικής Νοσηλευτικής.

Για την διασφάλιση της ορθής διανομής των περισυλλεχθέντων υλικών βοήθειας απο τα Τρίκαλα, θα επισκεφθούν τις κοινωνικές δομές των Δήμων της Ανατολικής Αττικής και της Μητρόπολης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού στην οποία ανήκει το Λύρειο Ιδρυμα, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΔΙΚΤΥΟΥ κος Γιώργος Γαμπιεράκης με την Πρόεδρο του ΘΕΛΩ κα Κορίνα Λιούτα.

Οι φωτογραφίες είναι από τη σελιδα facebook του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Τρικαλων