Το δήμαρχο Φαρκαδόνας καταγγέλλουν τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Τρικάλων

Ο ΣΕΠΕ μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε, καταγγέλλει το δήμαρχο Φαρκαδόνας για αμέλεια εις βάρος της υγείας των εκπαιδευτικών και μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φαρκαδόνας που από 1/9/21 δεν φρόντισε για την τοποθέτηση του απαιτούμενου προσωπικού καθαριότητας

Το θέμα που προέκυψε με την ελλιπή καθαριότητα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας, λαμβάνει διαστάσεις καθώς για το ζήτημα που δημιουργήθηκε υπάρχει πλέον και η θέση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Ο ΣΕΠΕ μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε, καταγγέλλει το δήμαρχο Φαρκαδόνας για αμέλεια εις βάρος της υγείας των εκπαιδευτικών και μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φαρκαδόνας που από 1/9/21 δεν φρόντισε για την τοποθέτηση του απαιτούμενου προσωπικού καθαριότητας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «το διδακτήριο, σύμφωνα με τον Διευθυντή του σχολείου, έχει να καθαριστεί από την προηγούμενη Πέμπτη, 30/9/21, κάτι που προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τη στάση του δημάρχου απέναντι στο σοβαρό ζήτημα του αναγκαίου καθαρισμού των χώρων του διδακτηρίου που σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία είναι ευθύνη της εκάστοτε δημοτικής αρχής.».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων καλεί τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας να αναθεωρήσει αυτή τη στάση και να προχωρήσει την ύστατη στιγμή σε άμεση τοποθέτηση καθαρίστριας που σε καθημερινή βάση και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ θα μεριμνά για την καθαριότητα των χώρων του διδακτηρίου.

Παράλληλα ο Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση «εκφράζει τη λύπη του για την αδιαφορία με την οποία ο δήμαρχος Φαρκαδόνας αντιμετώπισε το ζήτημα της καθαριότητας μιας σχολικής μονάδας που το 2021 είναι μια αυτονόητη υποχρέωση του δήμου και που δεν θα έπρεπε να απασχολεί μια ολόκληρη σχολική κοινότητα.».


1 σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *