Το δρόμο για το Αχλαδοχώρι έλαβε η Παναγία η Οδηγήτρια

Πλήθος πιστών συμμετείχε και το φετινό Πάσχα στις θρησκευτικές εκδηλώσεις μεταφοράς της Εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας από την Οιχαλία στο Αχλαδοχώρι με ενδιάμεσους σταθμούς την Κρήνη

Την Χάρη και την βοήθεια της Παναγίας ζήτησαν για μια ακόμη γιορτινή περίοδο οι κάτοικοι τεσσάρων χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας. Πιστοί από τα χωριά του Αχλαδοχωρίου, του Γριζάνου, της Κρήνης και της Οιχαλίας συναντήθηκαν από κοινού για να σηκώσουν τις πλάτες τους την Παναγία, να γονατίσουν και να προσευχηθούν καταθέτοντας τα αιτήματά τους.

Πλήθος πιστών συμμετείχε και το φετινό Πάσχα στις θρησκευτικές εκδηλώσεις μεταφοράς της Εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας. Για μια ακόμη χρονιά η Αγία Εικόνα διήλθε από χωριά του Δήμου, προσφέροντας ευλογία και ευχή της Παναγίας.

Οι εκδηλώσεις μεταφοράς της Εικόνας ξεκίνησαν την Δευτέρα του Πάσχα από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας, θρησκευτικό σημείο που φιλοξενείται η Εικόνα για χρονικό διάστημα 8 περίπου μηνών. Μετά την ολοκλήρωση της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος του Ναού π. Ευάγγελος, συνόδευσε την Εικόνα, η οποία μεταφερόταν στις πλάτες των πιστών μέχρι και την Κρήνη. Νωρίς το μεσημέρι η Εικόνα αφίχθη στην είσοδο της Κρήνης, όπου η Εικόνα μεταφέρθηκε εντός του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων. Τελέστηκε Δέηση ενώ στην συνέχεια υπήρξε ασπασμός από το πλήθος πιστών.

Η Εικόνα έλαβε το δρόμο για το Αχλαδοχώρι όπου οι πιστοί υποδέχτηκαν την Παναγία με κάθε μεγαλοπρέπεια στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας.

Εκεί η Εικόνα θα παραμείνει μέχρι την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, όπου θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή της επιστροφής στην Οιχαλία.