Το Greek School κοντά στα παιδιά των ομογενών μας

Το Greek School δημιουργήθηκε από την Σοφία Μπαμπούρη, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ και την Σωτηρία Τζιόγκα Απόφοιτη Δημοτικής Εκπαίδευσης, για την εκμάθηση ελληνικών για όλα τα παιδιά της ομογένειας, που ζουν σε χώρες του εξωτερικού

Το Greek School «www.greekschool.de» για την εκμάθηση ελληνικών δια εξ αποστάσεως είναι πλέον γεγονός. Δημιουργήθηκε από την Σοφία Μπαμπούρη, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ και την Σωτηρία Τζιόγκα Απόφοιτη Δημοτικής Εκπαίδευσης, για την εκμάθηση ελληνικών για όλα τα παιδιά της ομογένειας, που ζουν σε χώρες του εξωτερικού. Μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής προετοιμάζονται οι μαθητές για τις εξετάσεις της Ελληνομάθειας και όχι μόνο. Στόχος των δυο εκπαιδευτικών είναι να φέρουν τα παιδιά κοντά στην Ελλάδα, την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό μας.

To Greek School είναι ένα project που η Σοφία Μπαμπούρη και Σωτηρία Τζιόγκα σχεδίαζαν πολύ καιρό. Με την ευκαιρία της πανδημίας απόκτησαν μεγαλύτερη εμπειρία στην online εκπαίδευση και έτσι αποφασίσαν να δοκιμάσουν να φτιάξουν ένα online ελληνικό σχολείο.

Πρόκειται για μία πλατφόρμα στην οποία δημιουργούν τις τάξεις τους σε διάφορα επίπεδα (από Α1 μέχρι Γ2) και διδάσκουν στα παιδιά από την άνεση του σπιτιού τους.

Κάθε εβδομάδα γίνονται τα μαθήματα για όλες τις τάξεις μέσω της εφαρμογής zoom, την προκαθορισμένη μέρα και ώρα της τάξης τους.

Ένα πρόγραμμα είναι μία συγκεκριμένη τάξη, στην οποία γίνεται live μάθημα μία φορά την εβδομάδα για 90′. Ο κάθε μαθητής μίας τάξης έχει δικαίωμα να βλέπει πάντα όλα τα υλικά των μαθημάτων του.

Σε περίπτωση απουσίας ενός μαθητή, υπάρχει δυνατότητα μέσω της εφαρμογής να βρει όλα όσα παραδόθηκαν στο μάθημα που έχασε και φυσικά να βρει τα μαθήματα για το σπίτι. 

Κάνοντας εγγραφή στο πρόγραμμα μπορείτε να βλέπετε ανά ημερομηνία τα μαθήματα κάθε εβδομάδας και να ανεβάζετε τις ασκήσεις που είναι προς διόρθωση. 

Μέσω του Greek School διδάσκεται η ελληνική γλώσσα σαν δεύτερη (ή και ξένη) γλώσσα. Χρησιμοποιούνται πολλά και διαφορετικά υλικά, ανάλογα το επίπεδο και την ηλικία του μαθητή. Προσαρμόζεται το υλικό, ανάλογα με τις ανάγκες των παιδιών. Ενδεικτικά κάποια από τα βιβλία που χρησιμοποιούνται είναι οι σειρές Κλικ και Μαργαρίτα.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα ενδιαφέροντος που βρίσκεται εντός της σελίδας και τα παιδιά τους θα λάβουν εντελώς δωρεάν ένα μάθημα γνωριμίας.

Αφού κάνουν υποβολή, θα επικοινωνήσουν μαζί τους οι εκπαιδευτικοί για την ώρα και τη μέρα του μαθήματος.
Το μάθημα αυτό είναι δωρεάν και δεν περιλαμβάνει καμία υποχρέωση αγοράς οποιουδήποτε προγράμματος. Σε περίπτωση που προκύψει κάτι απροσδόκητο, μπορούν να προγραμματίσουν εκ νέου τη δοκιμή τους. Παρακαλώ σημειώστε, μετά από πολλαπλές ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, έχουμε το δικαίωμα να χρεώσουμε αμοιβή για το μάθημα γνωριμίας.
Κατά τη διάρκεια του μαθήματος έχετε την ευκαιρία να συναντήσουν και να μιλήσουν για τις τάξεις και τον τρόπο διδασκαλίας. Η συνολική διάρκεια κάθε συνεδρίας είναι 30-40 λεπτά. Στο τέλος μπορείτε να συζητήσετε τυχόν ερωτήσεις που έχετε σχετικά με τα μαθήματα. Για παιδιά και εφήβους, τα μαθήματα γνωριμίας διεξάγονται με την παρουσία των γονέων τους.

Σωτηρία Τζιόγκα

Η Σωτηρία Τζιόγκα είναι από τα Ιωάννινα. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης το 2015. Το 2016 έκανε την αναγνώριση του πτυχίου της στη Γερμανία ως Staatlich anerkannte Erzieherin. Από το 2016 εργάζεται στην προσχολική αγωγή, στο Vorschule. Από το 2015 διδάσκει στο ελληνικό σχολείο Sindelfingen-Böblingen, την ελληνική ως δεύτερη γλώσσα, μαθήματα Ιστορίας και Θρησκευτικών. Έχει παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό σεμινάριο «Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερη/ξένη γλώσσα», «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και ΤΠΕ», «Εκπαίδευση Ενηλίκων»και «Ειδική Αγωγή».

«Δεν έχει σημασία αν ένα παιδί μιλάει ελληνικά ή όχι. Με πολύ κέφι θα καταφέρουμε να γνωρίσουμε την ελληνική γλώσσα και αν τελικά, οι μαθητές μου αγαπήσουν την ελληνική γλώσσα, τότε θα έχω πετύχει τον στόχο μου.».

Σοφία Μπαμπούρη

Η Μπουμπάρη Σοφία κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Κλασικής Φιλολογίας (Αρχαία Ελληνικά) του Eberhard Karls Universität Tübingen. Τα τελευταία 4 χρόνια ασχολείται με τα μαθήματα ελληνικών σε ομογενείς και αλλόγλωσσους μαθητές σε ελληνικά σχολεία της Γερμανίας. Στις μεταπτυχιακές σπουδές της ασχολείται με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ έχει κάνει σεμινάρια στη συμβουλευτική, τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη διδασκαλία των ελληνικών σαν δεύτερη ή ξένη γλώσσα. Τον Ιανουάριο του 2022 ξεκινάει την πρακτική της στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Γερμανία, στη διδασκαλία Φιλοσοφίας και Αρχαίων Ελληνικών σε Gymnasium.

«Για τους μαθητές μου θέλω να βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό, να έρχονται με το δικό τους μεράκι στο μάθημα και να χαίρονται κάθε στιγμή την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.»

Επικοινωνήστε μαζί μας

https://www.greekschool.de

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *