«Το μέλλον της Ευρώπης ανήκει στη συμμετοχή των πολιτών/ πολιτικών της Ε.Ε.»

Οι νεαροί τοπικοί και περιφερειακοί πολιτικοί έχουν μέχρι τις 12 Μαρτίου να στείλουν την αίτησή τους και έχουν την ευκαιρία να επιλεγούν για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του 2021. Πρόγραμμα Νέων Εκλεγμένων Πολιτικών 2021: Η περίοδος εφαρμογής είναι ανοιχτή  Η πρόσκληση για αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα YEP το 2021 είναι τώρα ανοιχτή

Ποιο είναι το πρόγραμμα YEP και η κοινότητα YEP;

Το πρόγραμμα Young Elected Politicians (YEPs) είναι ένα δίκτυο πολιτικών που δεν είναι άνω των 40 ετών και έχουν εντολή σε περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο στην ΕΕ. Το πρόγραμμα YEP ιδρύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών το 2019 και έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 250 νέοι πολιτικοί.

Το πρόγραμμα YEP, και η διαδικτυακή του πλατφόρμα https://yepcommunity.eu/προσφέρει την ευκαιρία να δικτυωθούν, να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές, να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τη νομοθεσία της ΕΕ και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης της ΕΕ, να συνεισφέρουν στο έργο της ΕτΠ και να συναντηθούν και να συζητήσουν συζητήσεις με τα μέλη της ΕτΠ και άλλους τοπικούς, περιφερειακούς και ευρωπαίους πολιτικούς.

Τα επιλεγμένα YEP θα έχουν πρόσβαση στον  τόπο ανταλλαγής  πληροφοριών και εμπειριών με συναδέλφους YEP και αποφοίτους YEP  και την ευκαιρία για :

  • Σεμινάρια, εκδηλώσεις και διαβουλεύσεις κατόπιν πρόσκλησης ·
  • Ευκαιρίες διαδικτυακής δικτύωσης με μέλη της κοινότητας YEP ·
  • Μαθήματα κατάρτισης σε θέματα ΕΕ.
  • Επιπλέον, επιλεγμένοι YEP θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορες επικοινωνιακές δραστηριότητες που σχετίζονται με το πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα YEP και τις προηγούμενες δραστηριότητές του, επισκεφθείτε την ειδική ιστοσελίδα της YEP.

 yep-programme@cor.europa.eu.

Σημαντική ενημέρωση για τους νέους δημοτικούς/κοινοτικούς  συμβούλους  μέχρι 40 ετών του δήμου μας, στους οποίους δίνεται η  ευκαιρία της επιμόρφωσης σε θέματα σχετικά με την νομοθεσία της Ε.Ε. , τις ευκαιρίες χρηματοδότησης , δικτύωσης τους  με άλλους τοπικούς, περιφερειακούς και ευρωπαίους πολιτικούς  και την άμεση συμβολή τους  με αυτόν τον τρόπο στο έργο της Επιτροπής των  Περιφερειών.

ΕΛΕΝΗ Κ. ΧΑΛΒΑΤΖΑ

Επικεφαλής του Συνδυασμού  «Ο τόπος μας αύριο»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *