Τοποθέτηση της Βουλευτή Κατερίνας Παπακώστα, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του Εργασιακού Νομοσχεδίου.

Για το εμβληματικό Νομοσχέδιο που αναμορφώνει το εργασιακό καθεστώς στη χώρα, τοποθετήθηκε η κυβερνητική Βουλευτής του Νομού Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία αποτέλεσε και δυναμικό μέλος της επικοινωνιακής ομάδας για τον παρόν Νομοθέτημα.

Η Βουλευτής, στην εισαγωγή της Ομιλίας της, επέκρινε την αντιπολιτευτική ρητορική, αναφέροντας πως περιορίζεταισε άναρθρες κραυγές ισοπέδωσης και παραπληροφόρησης των πάντων και δομείται σε αβάσιμους χαρακτηρισμούς, όπως: «Εργασιακός οδοστρωτήρας, ‘’Μητσοτάκης – Χατζηδάκης Α.Ε’’, Αντεργατικό – Αυταρχικό – Θατσερικό Νομοσχέδιο, με κορωνίδα των όσων αναπαράγονται, η κατάργηση του οκταώρου, η πληρωμή των υπερωριών σε ρεπό και η καταπάτηση των δικαιωμάτων και των συνδικαλιστών και των απεργών.

Σύμφωνα με την κα. Παπακώστα, η ανάγκη για την αναμόρφωση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου, είναι αδήριτη και επιβεβλημένη, έπειτα από σχεδόν 40 χρόνια , που έχει να επέλθει ουσιαστική μεταβολή. Συμπληρώνει λέγοντας, πως η αντιπολίτευση θυμίζει την ακατάπαυστη θεωρητικολογία, στην οποία επιδίδεται ανέκαθεν η αριστερά, η οποία αρέσκεται και βολεύεται, να θεωρεί όλα τα κακώς κείμενα, αποτέλεσμα του νεοφιλελευθερισμού και του καπιταλιστικού συστήματος.

Οι κύριες ρυθμίσεις, που μεταβάλουν το αναχρονιστικό εργασιακό καθεστώς είναι: η  ψηφιακή κάρτα εργασίας, χρόνιο και πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ, η διεύρυνση της προστασίας των εργαζομένων από άκυρες απολύσεις, η δυνατότητα να μπορούν οι εργαζόμενοι να εξισορροπήσουν μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής – οικογενειακής ζωής, χωρίς αυτό να τους ελαχιστοποιεί την αμοιβή, ή να τους φέρνει αντιμέτωπους με την απόλυση. Επιπλέον, η αύξηση των υπερωριών σε 150, όπως ισχύει κατά μέσο όρο στην Ε.Ε, οι νέες άδειες που θεσπίζονται με ιδιαίτερη έμφαση στην οικογενειακή ζωή, η εξυγίανση του συνδικαλιστικού κόσμου και η αναβάθμιση του ΣΕΠΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή και τέλος, όλο το πλαίσιο που αφορά την προστασία από την βία και την παρενόχληση στην εργασία, το οποίο κυρώνεται μέσω της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Η Βουλευτής ολοκλήρωσε την Ομιλία της, με τα εξής: «Σας ενοχλεί η διαύγεια, γιατί επιτέλους συνδικαλιστές και δη οι αρχισυνδικαλιστές δεν θα είναι στο απυρόβλητο… Τους θέλετε προστατευμένους, με προστασία, που υπερβαίνει αυτή μιας εγκύου; Μήπως γιατί κάποιοι, αποτελούν τα πειθήνια όργανά σας στην δημιουργία και πρόκληση καταστάσεων χάους;

Το παραδέχθηκε, άλλωστε η κα. Αχτσιόγλου, τις προάλλες: «Η κανονικότητα δεν ήταν ποτέ ευκαιρία για την αριστερά.»

Και για να μην αδικώ και τον πρ. Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, ο οποίος έχει πει στο παρελθόν μια μεγαλύτερη αλήθεια…:

 «Στην δεύτερη φορά αριστερά, ο στόχος θα είναι ο έλεγχος όλων των αρμών της εξουσίας…» Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, γιατί τόση λάσπη στο παρόν Νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι όμως, η ίδια η κοινωνία έχουν απορρίψει επιτέλους, τον λαϊκισμό, τις ιδεοληψίες και την άκρατη πολιτική σας χυδαιότητα.»