Τρέχουν… για «ξανθό σαντρέ» και κούρεμα

Αυξημένο το πελατολόγιο των κομμωτηρίων λίγα μόλις 24ωρα από την εφαρμογή του lock down και στα κομμωτήρια

Ρίζα, ανταύγεια, ρεφλέ ή κούρεμα είναι σε πρώτη ζήτηση και στα κομμωτήρια των κοινοτήτων του Δήμου Φαρκαδόνας από την στιγμή που ανακοινώθηκε η εφαρμογή του lock down. Το τελευταίο διήμερο κάτοικοι της περιοχής μας, σπεύδουν στα κομμωτήρια να προλάβουν να κουρευτούν ή να βάψουν μαλλί πριν τους κλείσει μέσα στο σπίτι η καραντίνα.

Το νέο lock down που ανακοινώθηκε χθες Πέμπτη, αύξησε την πελατεία στα κομμωτήρια καθώς όλοι και όλες τρέχουν να προλάβουν πριν κλείσουν. Ο φόβος για μεγαλύτερη πορεία της αναστολής λειτουργίας των κομμωτηρίων, κάτι ανάλογο που συνέβη την περασμένη άνοιξη προκάλεσε αύξηση των ραντεβού στα κομμωτήρια με τους πελάτες και τις πελάτισσες να σπεύδουν να φροντίσουν την κώμη.

Τα τηλέφωνα για ραντεβού στα κομμωτήρια πήραν φωτιά από προχθές το μεσημέρι, όταν ουσιαστικά προαναγγέλθηκε το εθνικό λουκέτο. Γυναίκες και άνδρες ήθελαν εναγωνίως ραντεβού. Οι μεν γυναίκες για να βάψουν ρίζα, να κάνουν ανταύγειες, ρεφλέ ή κούρεμα, οι δε άνδρες για να κουρευτούν. Κομμωτές και κουρείς της περιοχής μας δίνουν σκληρή μάχη για να προλάβουν να εξυπηρετήσουν την πελατεία τους.

Με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την ερχόμενη Δευτέρα αναστέλλεται η λειτουργία κομμωτηρίων και κουρείων.

Από την πλευρά τους κομμωτές και κομμώτριες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς και πριν την ανακοίνωση του νέου lock down η κίνηση στα κομμωτήρια και τα κουρεία ήταν αισθητά μειωμένη.

Οι επαγγελματίες υπογραμμίζουν ότι θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο κλάδος τους επιτρέποντας ενδεχομένως η λειτουργία των επιχειρήσεων τους να γίνει σε ένα πιο περιορισμένο ωράριο. Άλλωστε όλο αυτό το διάστημα έχουν αποδείξει στην πράξη ότι υπήρξαν ιδιαίτερα προσεκτικοί, τηρώντας όλα τα μέτρα.