Τρεις μαθητές του Δήμου Φαρκαδόνας πέρασαν από τον «Θαλή» στον «Αρχιμήδη»

Οι διακρίσεις των μαθητών μας στα μαθηματικά και σε πανελλήνιους διαγωνισμούς συνεχίζονται για μια ακόμη χρονιά

Στην επόμενη και πιο απαιτητική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας με την επωνυμία «Ο Αρχιμήδης» πέρασαν τρεις μαθητές του Δήμου Φαρκαδόνας που συμμετείχαν στον 81ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ».

Πρόκειται για τους μαθητές της γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας, Απόστολο Βραχνό και Ιωάννη-Μάριο Κούτσικο αλλά και τον μαθητή της Β΄ λυκείου των εκπαιδευτηρίων «Αθηνά», Χρήστο Τρύπα.

Λόγω των δύσκολων συνθηκών για τη διενέργεια εξετάσεων εξαιτίας της πανδημίας, ο διαγωνισμός «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» για τη φετινή χρονιά με απόφαση του ΔΣ της ΕΜΕ ματαιώθηκε.

Οι παρακάτω μαθητές προκρίνονται για να συμμετάσχουν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα « Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 10:00 π.μ., ειδικά για φέτος στην Αθήνα και σε αρκετά Περιφερειακά Κέντρα τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ.

Από τα αποτελέσματα του «ΑΡΧΙΜΗΔΗ» θα επιλεγούν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Αναλυτικά οι προκριθέντες μαθητές είναι οι εξής:

Βραχνός Απόστολος, ΓΕΛ Φαρκαδόνας, Κούτσικος Ιωάννης- Μάριος, ΓΕΛ Φαρκαδόνας, Τρύπας Χρήστος, ΓΕΛ Εκπαιδευτηρίων Αθηνά, Χάμος Θωμάς, 8ο ΓΕΛ Τρικάλων, Θέμελης Στυλιανός, 3ο ΓΕΛ Τρικάλων, Ντόκος Αθανάσιος, 3ο ΓΕΛ Τρικάλων, Σπάχου Στεφανία, ΓΕΛ Εκπαιδευτηρίων Αθηνά, Νταούλας Ευτύχιος, 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Πελεκάνης Αριστείδης – Παναγιώτης, 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων.