Τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους σεισμοπαθείς της Φαρκαδόνας

Οι ιδιοκτήτες οικημάτων που επλήγησαν από το σεισμό δικαιούνται τριετής απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) για τα κτίσματα μετά του αναλογούντος οικοπέδου που ευρίσκονται σε περιοχές που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές

Τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται για τα έτη 2021, 2022 και 2023, οι ιδιοκτήτες των οικιών που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Δήμο Φαρκαδόνας και τον δήμαρχο, Σπύρο Αγναντή, οι ιδιοκτήτες οικημάτων που επλήγησαν από το σεισμό δικαιούνται τριετής απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) για τα κτίσματα μετά του αναλογούντος οικοπέδου που ευρίσκονται σε περιοχές που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στη ΔΟΥ φορολογίας του εισοδήματός τους ή ηλεκτρονική αίτηση, προσκομίζοντας το Δελτίο «Επανελέγχου» ή έκθεση αυτοψίας σύμφωνα με τα οποία το κτίριο έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο ή ακατάλληλο για χρήση, ή Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτηρίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στη συνέχεια, θα γίνει νέα εκκαθάριση και επιστροφή ή διαγραφή του φόρου που αναλογεί σε αυτά τα ακίνητα. Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες που έχουν ήδη λάβει εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Βρίσκονται στις περιοχές αυτές και τα ακίνητά τους εμπίπτουν στις ανωτέρω περιπτώσεις απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ. Είναι σαφές από το περιεχόμενο της τροπολογίας ότι απαλλάσσονται.

Για οποιαδήποτε απορία οι πολίτες που έχουν πληγεί από τους σεισμούς και ενδιαφέρονται για την απαλλαγή του φόρου μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία με το Δήμο ή με την αρμόδια ΔΟΥ προκειμένου να λάβουν την κατάλληλη πληροφόρηση και να επισπεύσουν την διαδικασία, τυγχάνοντας της απαλλαγής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *