Βαδίζουν προς το τέλος οι υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ.

Σήμερα διαγωνίστηκαν στα μαθήματα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα υπολογιστών, Αρχών Βιολογικής Γεωργίας και Μηχανών Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ)

Στις εξεταστικές αίθουσες επέστρεψαν τέσσερις ειδικότητες υποψηφίων των επαγγελματικών λυκείων συνεχίζοντας την προσπάθεια εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των πανελληνίων εξετάσεων.

Ο κύκλος των πανελλήνιων εξετάσεων συνεχίστηκε για μια ακόμη ημέρα στα Τρίκαλα, χωρίς να σημειωθούν προβλήματα στα δυο εξεταστικά κέντρα που λειτουργούν στο νομό και συγκεκριμένα στα διδακτήρια του 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων.

Συγκεκριμένα από τα Τρίκαλα δήλωσαν συμμετοχή 155 άτομα, από τα οποία προσήλθαν στις εξεταστικές αίθουσες 111, απουσίαζαν 44, με το ποσοστό αποχής να αγγίζει το 28,40%.

Το πρωί του Σαββάτου οι εξετάσεις συνεχίστηκαν με τα μαθήματα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα υπολογιστών, Αρχών Βιολογικής Γεωργίας και Μηχανών Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ).

Για μια ακόμη ημέρα στα ΕΠΑ.Λ. καταγράφτηκαν σημαντικά ποσοστά αποχής με το μεγαλύτερο να παρουσιάζεται στο μάθημα των Μηχανών Εσωτερικής Καύσης, όπου από τους 39 υποψηφίους συμμετείχαν 19, απουσίασαν 20 με το ποσοστό να ανέρχεται στο 51,3%. Ακολούθησαν οι υποψήφιοι του Γεωπονικού Τομέα και στο μάθημα Αρχές Βιολογικής Γεωργίας όπου από τους 51, συμμετείχαν οι 34, απόντες 17, ποσοστό 33,3% και των Δικτύων Υπολογιστών, από τους 25 συμμετείχαν οι 18, απόντες 7, ποσοστό αποχής 28%.

Οι υποψήφιοι του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης συμμετείχαν στο σύνολο τους και από του 40 υποψηφίους δεν απουσίαζε κανείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο τομέα η συμμετοχή όλες τις ημέρες των πανελληνίων ήταν καθολική.

Οι εξετάσεις στα ΕΠΑ.Λ. συνεχίζονται την ερχόμενη Τετάρτη και ολοκληρώνονται μία ημέρα αργότερα την ερχόμενη Πέμπτη.

Να υπογραμμιστεί εδώ ότι από την ερχόμενη Παρασκευή 21 Ιουνίου ξεκινούν και οι πανελλήνιες εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα. Στα Τρίκαλα θα λειτουργήσει ένα ειδικό κέντρο για το μάθημα των Αγγλικών ενώ στα υπόλοιπα εξεταζόμενα μαθήματα οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.