Βατά και σχετικά εύκολα τα σημερινά θέματα των πανελληνίων εξετάσεων

Στη Χημεία, στην Πληροφορική και στην Κοινωνιολογία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των πανελλήνιων εξετάσεων

Με τα μαθήματα της Χημείας, Κοινωνιολογίας και Πληροφορικής συνεχίστηκαν για τρίτη ημέρα οι πανελλήνιες εξετάσεις στο νομό Τρικάλων και στα δυο εξεταστικά κέντρα του Δήμου Φαρκαδόνας, σε Οιχαλία και Φαρκαδόνα.

Για τρίτη ημέρα οι Τρικαλινοί υποψήφιοι πέρασαν τις πύλες των 14 συνολικά εξεταστικών κέντρων με τις εξετάσεις να διεξάγονται ομαλά χωρίς να προκύπτουν προβλήματα.

Συγκεκριμένα στο νομό Τρικάλων και για τα τρία εξεταζόμενα μαθήματα δήλωσαν συμμετοχή 909 υποψήφιοι του νέου συστήματος, εκ των οποίων προσήλθαν να διαγωνιστούν 858 υποψήφιοι, απουσίαζαν 51 με το ποσοστό αποχής να αγγίζει το 5,61%.

Κατά την έξοδο των υποψηφίων από τα εξεταστικά κέντρα και δη εκείνων που διαγωνίστηκαν στη Χημεία, τα συναισθήματα ήταν διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι. Τα θέματα είναι σαφώς διατυπωμένα και πιο βατά σε σχέση με τα περσινά, αλλά όπως και τα προηγούμενα χρόνια απευθύνονται σε πολύ καλά προετοιμασμένους υποψηφίους. Εξάλλου το μάθημα της Χημείας είναι μάθημα βαρύτητας για τους υποψηφίους του Επιστημονικού Πεδίου Υγείας και Ζωής.

Στο δεύτερο μάθημα αυτό της Κοινωνιολογίας η εικόνα δεν υπήρξε κάποιος ιδιαίτερος βαθμός δυσκολίας. Σε γενικές γραμμές οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι που είχαν την ικανότητα να αποδώσουν ορθά τα αποσπάσματα από το σχολικό βιβλίο αναμένεται να επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες.

Σχετικά με τα θέματα της Πληροφορικής δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερες δυσκολίες και ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια.

Μικρή δυσκολία παρουσιαζόταν μόνο στα ερωτήματα Α5 και Δ4 και κατά συνέπεια αναμένονται γενικά υψηλές βαθμολογίες.

Οι ασκήσεις δεν απαιτούν ιδιαίτερα σύνθετη σκέψη και δεν δυσκόλεψαν τους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους.

Επόμενη εξέταση των μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα είναι το Σάββατο, 19 Ιουνίου στην Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), τα Δίκτυα Υπολογιστών και τις Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα συνεχιστούν για τους υποψήφιους των ΓΕΛ των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας τη Δευτέρα, με το μάθημα της Φυσικής (νέο σύστημα).

Για τους υποψήφιους που εξετάζονται με το παλαιό σύστημα, τη Δευτέρα θα εξεταστούν στη Φυσική (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και στα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *