Βελτιώνεται από το Σαββατοκύριακο ο καιρός

Ο «Μπάλος» δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στο νομό Τρικάλων, σε σχέση με εκείνα που προέκυψαν σε άλλες περιοχές της χώρας

Πολύ καλύτερα σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας που έπληξε το κύμα κακοκαιρίας με την επωνυμία «Μπάλος» βρέθηκε ο νομός Τρικάλων. Η κακοκαιρία στο πέρασμά της, δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ εκεί που προέκυψαν ξεπεράστηκαν άμεσα χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αρμόδιων Υπηρεσιών και δη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το περασμένο 48ωρο, η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το σύνολο του νομού. Από την έναρξη των έκτακτων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων τέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει κάθε είδους πρόβλημα. Ωστόσο οι επεμβάσεις υπαλλήλων και μηχανημάτων υπήρξαν περιορισμένες και εστιαζόταν στο καθαρισμό οδών από πτώσεις βράχων και χωμάτων από την διάβρωση του εδάφους. Η προσοχή τόσο του αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Μιχαλάκη, όσο και των υπαλλήλων της ΠΕΤ στράφηκε στα ποτάμι καθώς οι αυξημένες βροχοπτώσεις αποτέλεσαν την αφορμή για να ανέβει η στάθμη των υδάτων. Μάλιστα μηχανήματα φρόντισαν σε κάποιες των περιπτώσεων να διανοίξουν τις διόδους των γεφυρών, προκειμένου να υπάρχει συνεχής ροή και να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Το τελευταίο διήμερο η πτώση της θερμοκρασίας έφερε και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά του νομού Τρικάλων, σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο.

Την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα των Υπηρεσιών αλλά ταυτόχρονα και την προσπάθεια των υπαλλήλων μετέφερε ο κ. Χρήστος Μιχαλάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι στο νομό Τρικάλων η κακοκαιρία ευτυχώς δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα.

«Η χιονόπτωση στα ορεινά του νομού και η βροχόπτωση δεν δημιούργησαν προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, πλην ελαχίστων κατολισθήσεων που αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα από τα μηχανήματα της ΠΕ Τρικάλων. Η στάθμη των υδάτων στα ποτάμια της περιοχής είναι σε μη επικίνδυνα επίπεδα για την υπερχείλιση τους και γενικά η όλη κατάσταση στο νομό χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη.», τόνισε ο κ. Μιχαλάκης.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί το Σαββατοκύριακο, καθώς προβλέπεται ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας που θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *