Βίντεο από την κάθοδο κοπαδιού αγριογούρουνων στο δρόμο Κρήνης-Αχλαδοχωρίου το βράδυ της Τετάρτης

Τρόμαξε οδηγός που κινούνταν στην οδό Κρήνης Αχλαδοχωρίου

Αρκετά χρόνια έχει χυθεί πολύ μελάνη για την εμφάνιση των αγριογούρουνων στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας αλλά και στα αγροκτήματα. Τα ατυχήματα που έχουν προκληθεί στο επαρχιακό, οδικό δίκτυο της Φαρκαδόνας, αλλά και ευρύτερα, είναι πολλά, όπως φυσικά αμέτρητες είναι οι καταστροφές που έχουν προκαλέσει αγριόχοιροι σε καλλιεργούμενες εκτάσεις με καλαμπόκια και δέντρα.

Πέραν της απόγνωσης των αγροτών και δη των καλαμποκαλλιεργητών και των παραγωγών δέντρων, υπάρχει και ο φόβος των οδηγών που κινούνται στο οδικό δίκτυο. Φόβος για την ασφάλεια αλλά και τις τυχόν μεγάλες υλικές ζημιές που θα προκύψουν από μια ξαφνική έλευση και παράσυρση των μεγαλόσωμων ζώων.

Για μια ακόμη χρονιά τα περιστατικά που προαναφέραμε είναι έντονα στην περιοχή μας, όπως φυσικά και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

Αυτό διαφαίνεται και στο βίντεο που κοινοποίησε στην «ΚΡΗΝΗLIVE» ο συντοπίτης Νίκος Καραγιάννης στο οποίο αποτυπώνεται ξεκάθαρα το μέγεθος του προβλήματος. Συγκεκριμένα ο Νίκος Καραγιάννης κινούμενος το βράδυ της Τετάρτης στη συνδετήρια οδό Κρήνης-Αχλαδοχωρίου με το αυτοκίνητό του, βρέθηκε μπροστά σε ένα θέαμα το οποίο αποθανάτισε με την κάμερα του κινητού του.

Μια αγέλη αγριόχοιρων κατηφόρισε από το διπλανό λόφο με κατεύθυνση τα αγροκτήματα στα οποία καλλιεργούνται καλαμπόκια. Τα αγριογούρουνα δείχνουν αμέριμνα και δεν δείχνουν αρχικά να φοβούνται. Ωστόσο με το κορνάρισμα λίγο αργότερα του αυτοκινήτου τρομάζουν και διαφεύγουν προς την ορεινή περιοχή.

Ανάλογες εικόνες να σημειωθεί ότι συναντούν σε καθημερινή βάση πολλοί αγρότες, οι οποίοι εκφράζουν τους φόβους τους για την πρόκληση κάποιου σοβαρού ατυχήματος.

Με όλο το σεβασμό δικό τους κι όλων μας προς το συγκεκριμένο είδος κι όλα τα ζώα δεν παραλείπουν να ζητήσουν την στήριξη της πολιτείας, η οποία πρέπει να λάβει μέτρα για την προστασία των πολιτών, των περιουσιών, αλλά το σημαντικότερο της ισορροπία του οικοσυστήματος.

KRINI LIVE