Βιντεοδιάσκεψη για τους μάρτυρες του Ιεχωβά του δήμου Φαρκαδόνας

Θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο 03 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ και θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν όλοι οι Χριστανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά του Δήμου Φαρκαδόνας

«Θα λάβετε εσείς το σημάδι για επιβίωση;» θα είναι θέμα της βιντεοδιάσκεψης zoom που θα πραγματοποιηθεί για του Μάρτυρες Ιεχωβά του Δήμου Φαρκαδόνας. Μέσω της βιντεοδιάσκεψης οι μάρτυρες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Δημόσια Γραφική Διάλεξη.

Κατά τη διάρκεια αυτής θα παρουσιαστεί το θέμα από εκπρόσωπο των Μαρτύρων του Ιεχωβά που επισκέπτεται τις εκκλησίες στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας αυτή την περίοδο. Ήδη τον μήνα Σεπτέμβριο το πρόγραμμα του περιοδεύοντα Επισκόπου παρουσιάστηκε μέσω Βιντεοδιάσκεψης στον Νομό Τρικάλων όπου το έχουν παρακολουθήσει μέχρι τώρα 372 άτομα. Τον μήνα Οκτώβριο θα παρουσιαστεί και στον Νομό Καρδίτσας. Η ομιλία αυτή η οποία θα παρουσιαστεί παγκόσμια μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021, από διάφορους εκπροσώπους των Μαρτύρων του Ιεχωβά, βασίζεται στο Προφητικό Βιβλίο του Ιεζεκιήλ κεφάλαιο 8, 9 και 22 και αναφέρετε σε μελλοντικά γεγονότα. Όσοι ενδιαφέρονται να συνδεθούν μπορούν να απευθυνθούν σε κάποιον από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά της γειτονιάς τους η στον επίσημο ιστότοπο τους jw.org

Εξαιτίας του κορωνοϊού (COVID-19), οι Μάρτυρες του Ιεχωβά παγκόσμια δεν συναθροίζονται αυτή την περίοδο στις Αίθουσες Βασιλείας τους ή σε μεγάλες ομάδες. Σέβονται τόσο οι ίδιοι την ζωή τους αλλά και των συνανθρώπων τους λαβαίνοντας υπόψη την δημόσια υγεία και ασφάλεια γι΄ αυτό και αποφεύγουν να συγκεντρώνονται σε μεγάλες ομάδες, υπακούοντας στις κρατικές αρχές και στα μέτρα της εκάστοτε κυβέρνησης.

Σε ορισμένες χώρες μεταδίδονται οι συναθροίσεις τους από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Με αυτόν τον τρόπο, εκατομμύρια άτομα σε χώρες με περιορισμένους πόρους μπορούν να παρακολουθούν τις εβδομαδιαίες συναθροίσεις μέσω αυτών των εκπομπών.

Μέχρι σήμερα, σε πολλές χώρες στην Αφρική, στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική και στη Νότια Αμερική έχουν αξιοποιήσει αυτή τη διευθέτηση. Για παράδειγμα στη Μαλάουι υπολογίζεται ότι κάθε σαββατοκύριακο δύο εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν το πρόγραμμα από την τηλεόραση και οχτώ εκατομμύρια από το ραδιόφωνο. Όσοι λοιπόν δεν έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ ή δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις συναθροίσεις μέσω βιντεοδιάσκεψης μπορούν να ωφελούνται από το πρόγραμμα των συναθροίσεων παρακολουθώντας αυτές τις εκπομπές τηλεοπτικά η ραδιοφωνικά.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά παρακολούθησαν την θερινή περιφερειακή συνέλευση τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2020 από το σπίτι τους. Όλα τα μέρη του προγράμματος της συνέλευσης με θέμα: «Πάντοτε Να Χαίρεστε» που περιελάβανε εκτός από ομιλίες και συνεντεύξεις, 90 βίντεο και ηχητικά εφέ, παρουσιάστηκε μέσω ενός βιντεοσκοπημένου προγράμματος. Στη συνέχεια, αυτά τα βίντεο μεταφράστηκαν σε πάνω από 500 γλώσσες. Το πρόγραμμα της συνέλευσης έγινε διαθέσιμο στο jw.org και στην εφαρμογή JW Library ώστε να το παρακολουθήσουν με ασφάλεια από το σπίτι τους όσα άτομα το επιθυμούσαν.

Είναι αλήθεια ότι ολόκληρη η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει πρωτοφανείς δυσκολίες όπως περιγράφετε στο ευαγγέλιο του Λουκά 21:11 Οι κυριότερες δυσκολίες προήλθαν από την πανδημία COVID-19. Η αναστάτωση που προκάλεσε σε όλη την υφήλιο δεν είχε το όμοιό της εδώ και γενιές ολόκληρες. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά προσαρμόστηκαν αμέσως στα νέα δεδομένα. Βρήκαν καινούριους τρόπους να συναθροίζονται για λατρεία, να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον και να κηρύττουν τα καλά νέα. Εβραίους 10:24,25 & Ματθαίος 24:14.