Βομβαρδισμένο τοπίο στο Δήμο Μουζακίου

Ένας νεκρός και μια αγνοούμενη, κατεστραμμένες γέφυρες, κατάρρευση του κτιρίου του κέντρου υγείας, υποχώρηση δρόμων από την έντονη κακοκαιρία  

Δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις το σκηνικό που διαμορφώνεται στο Δήμο Μουζακίου από το απόγευμα της Παρασκευής. Η κατάσταση έχει τεθεί εκτός ελέγχου καθώς η έντονη κακοκαιρία που έπληξε το γειτονικό νομό Καρδίτσας προκάλεσε τεράστια προβλήματα. Το δυσάρεστο της όλης υπόθεσης είναι ότι αγνοείται μια 40 γυναίκα, που εντοιπίστηκε το αυτοκίνητό της, της δυστυχώς όχι εκείνη ενώ ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα 66χρονο νεκρό κτηνοτρόφο.

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζουν πολλές περιοχές του Δήμου Μουζακίου. Οι τεράστιες ποσότητες νερού που κατηφόρισαν από την ορεινή Αργιθέα είχαν ως αποτέλεσμα να ανέβει επικίνδυνα η στάθμη του Πάμισου ποταμού και να παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του.

Γέφυρες στο Μουσάκι και σε όμορα διαμερίσματα παρασύρθηκαν, δρόμοι υποχώρησαν, ένα σημαντικό τμήμα των κτηριακών εγκαταστάσεων του κέντρου υγείας υποχώρησαν, κολώνες της ΔΕΗ παρασύρθηκαν από την υποχώρηση του εδάφους και την ορμή των νερών, είναι μόνο λίγα από τα όσα σκιαγράφησαν το τοπίο στο Μουζάκι.

Ένα μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου του Μουζακίου δίπλα στον ποταμό Πάμισο έχει καταρρεύσει.

Επίσης ιδιαίτερα σημαντική ζημιά έχει υποστεί η νέα γέφυρα του Μουζακίου που την συνδέει με την πρωτεύουσα του νομού και τα υπόλοιπα χωριά. Συγκεκριμένα η γέφυρα φαίνεται να αντιστέκεται στα μανιασμένα νερά ωστόσο ένα μεγάλο τμήμα δρόμου που την συνδέει με τον περιφερειακό έχει χαθεί πλήρως. Η παλαιά γέφυρα που δεν χρησιμοποιούνταν παρά μόνο από πεζούς έχει υποστεί καθίζηση.

Σημειώνουμε ότι στο σημείο βρίσκεται ο Δήμαρχος Μουζακίου Φ. Στάθης. Σημειώνουμε ότι το τελευταίο 12ωρο δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση στο δήμο Μουζακίου και το Δήμο Αργιθέας ενώ οι επικοινωνίες είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Όλος ο κρατικός μηχανισμός, Περιφέρειας και Δήμων είναι επι ποδός για να εντοπιστεί η κατάσταση ενώ το ενδιαφέρον πλέον έχει στραφεί στον εντοπισμό της αγνοούμενης γυναίκας.