Βομβαρδισμένο τοπίο στους Γεωργανάδες

Μεγάλες ζημιές σε ποιμνιοστάσια, σε σπίτια, εκκλησίες, νεκροταφείο, προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα το απόγευμα του Σαββάτου

Οι κάτοικοι των Γεωργανάδων μετρούν τις πληγές που άφησαν πίσω τους το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν στο χωριό.

Λίγα λεπτά της ώρας ισχυρής καταιγίδας και ισχυρών ανέμων ήταν αρκετά να προκαλέσουν μεγάλης έκτασης ζημιών σ’ όλο το χωριό.

Όπως κατέγραψε η ηλεκτρονική εφημερίδα «ΚΡΗΝΗ LIVE» τα έντονα καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν να σημειώνονται στο χωριό στις 4:30 του απογεύματος του Σαββάτου, αρχικά με ισχυρές καταιγίδες και μετέπειτα με θυελλώδεις ανέμους.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, προκλήθηκαν ζημιές στην στέγη της Εκκλησίας του κοιμητηρίου και στο κωδωνοστάσιο του ναού, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε στέγες σπιτιών. Δέντρα ξεριζώθηκαν, αθλητικοί χώροι του χωριού υπέστησαν ζημιές με τους κατοίκους να ζουν μια κατάσταση που θα αποτελούσε σενάριο ταινίας.

Από τους δυνατούς ανέμους ζημιές υπέστησαν οι τάφοι στο νεκροταφείο του χωριού που λίγες ώρες αργότερα θύμισε με βομβαρδισμένο τοπίο.

Από τη μανία της φύσης δεν γλίτωσαν και τα ποιμνιοστάσια τα οποία υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Στέγες αλλά και κεντρικοί ιστοί των ποιμνιοστασίων αποκολλήθηκαν ενώ σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν και σε ζωοτροφές οι οποίες φυλασσόταν στους εξωτερικούς χώρους των στάβλων. Δυο ημέρες μετά τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα οι κάτοικοι και δη οι κτηνοτρόφοι κάνουν λόγο για μεγάλες ζημιές, πολλών χιλιάδων ευρώ, εκφράζοντας την απογοήτευση τους καθώς υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά.

Για πρωτοφανή φαινόμενα τα οποία δεν έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή του, έκανε λόγο ο πρόεδρος του χωριού κ. Βαγγέλης Ζιώγκος.

«Το χωριό μας χτυπήθηκε σφοδρά από τα έντονα καιρικξά φαινόμενα, με συνέπεια να προκληθούν ζημιές. Μιλάμε για πρωτοφανή φαινόμενα που ανάλογα δεν συνάντησα ποτέ στην ζωή μου, τόσο εγώ, όσο και μεγαλύτερες ηλικίες συγχωριανών μου. Πλέον προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις οποίες ζημιές, ωστόσο οι κτηνοτρόφοι, ζουν το δικό τους δράμα καθώς η κατάσταση εκεί είναι σκληρή, με πάμπολες ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ», σημείωσε ο πρόεδρος της κοινότητας.

https://www.youtube.com/watch?v=BMY4NW1LnHg&feature=youtu.be

ΚΡΗΝΗ LIVE