Ξεχάστε το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» στις 20 Ιανουαρίου

Νέα μετάθεση έλαβε η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων καθώς από τις 18 & 20 Ιανουαρίου πάμε για την 1η Φεβρουαρίου

Άντε λίγη ακόμη υπομονή για τους ενδιαφερόμενους του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Κι εκεί που όλοι περίμεναν να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, τελικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την μετάθεση της διαδικασίας κατά 14 μέρες αργότερα. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίαςη ημερομηνία που οι ενδιαφερόμενοι θα ξεκινήσουν να υποβάλλουν αιτήσεις μετατίθεται για την 1 Φεβρουαρίου 2021 αντί για τις 20 Ιανουαρίου 2021. Κάτι αντίστοιχο επίσης θα συμβεί στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αξιολογηθούν ζητήματα λειτουργίας του προγράμματος που τέθηκαν υπόψη του υπουργείου από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), καθώς και να αντιμετωπιστούν οι δυσχέρειες των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού.

Μηχανικοί αλλά και υποψήφιοι του νέου προγράμματος πλέον θα κάνουν λίγη ακόμη υπομονή προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Ωστόσο υποψήφιοι του προγράμματος και σε τοπικό επίπεδο θεωρούν ότι με τις επαναλαμβανόμενες μεταθέσεις της έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, οδεύει προς τα πίσω σε περίπτωση που εγκριθούν σειρά άλλων διαδικασιών που συνοδεύουν το πρόγραμμα (δανειοδοτήσεις, έλεγχοι κτλ) όπως φυσικά η έναρξη των κατασκευαστικών έργων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *