Ξεφάντωσαν οι Βλάχοι της Φαρκαδόνας και των περιχώρων

Το βράδυ της Παρασκευής 13/12 η διοίκηση του Συλλόγου πραγματοποίησε την ετήσια χοροεσπερίδα στο κέντρο εκδηλώσεων «Ποσειδώνιο» της Φαρκαδόνας, υπό την παρουσία δεκάδων Φαρκαδόνιων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου

Μια ευχάριστη μουσική βραδιά εμπλουτισμένη με Βλάχικα τραγούδια και μουσική είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μέλη και οι φίλοι του Βλαχόφωνου Συλλόγου Φαρκαδόνας και περιχώρων.

Το βράδυ της Παρασκευής η διοίκηση του Συλλόγου πραγματοποίησε την ετήσια χοροεσπερίδα στο κέντρο εκδηλώσεων «Ποσειδώνιο» της Φαρκαδόνας, υπό την παρουσία δεκάδων Φαρκαδόνιων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα το οποίο επιμελήθηκαν τα μέλη της κομπανίας του Κώστα Βέρδη και του Φώτη Τράσια.

Τραγούδια που διασκέδασαν το κοινό που δεν έπαψε στιγμή να τραγουδά και να χορεύει δημιουργώντας μια άκρως ψυχαγωγική ατμόσφαιρα.

Η εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό της προέδρου του Συλλόγου κα Δέσποινας Μπότη η οποία αναφέρθηκε στο έργο του Συλλόγου που στοχεύει στην ανάδειξη της Βλάχικης παράδοσης των ηθών και των εθίμων που θα πρέπει να θυμούνται οι παλιότεροι μεταλαμπαδεύοντας στις νέες γενιές. Στους νεότερους που θα πρέπει όπως ανέφερε και η ίδια να γνωρίσουν την παράδοση και την ιστορία τους και να την μεταφέρουν κι εκείνοι στα παιδιά τους, αλλά και σε κάθε άνθρωπο προκειμένου να μην ξεχαστεί ποτέ.

Η πρόεδρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Ταυτόχρονα ευχαρίστησε κι όλους εκείνους που αποτέλεσαν τους χορηγούς της εκδήλωσης, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια το Σύλλογο.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την εμφάνιση των χορευτικών του Συλλόγου, μέλη των οποίων παιδιά, έφηβοι και ενήλικες παρουσίασαν ένα εξαιρετικά όμορφο πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Δημουλάς.

Στην εκδήλωση κληρώθηκαν πολλά δώρα, μέσα από την λαχειοφόρο που πραγματοποίησε ο Σύλλογος.

Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση ο Σύλλογος ολοκλήρωσε τις πολύμορφες εκδηλώσεις για την τρέχουσα χρονιά. Πλέον ανοίγει πανιά για την νέα χρονιά με την πρώτη εκδήλωση του νέου χρόνου να είναι εκείνη της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.