Ξεκινά ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων στο 2ο δημοτικό σχολείο Οιχαλίας

Η πρώτη εκδήλωση που θα διεξαχθεί μεθαύριο Τετάρτη έχει ως θέμα την άσκηση και τις Υγιεινές Διατροφικές επιλογές στην παιδική ηλικία

Πράξη τις δεσμεύσεις τους κάνουν η διεύθυνση, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι γονείς του 2ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς και σε συνάντηση εκπαιδευτικών και γονιών είχε αποφασιστεί η τακτική διοργάνωση εκδηλώσεων ενημερωτικού χαρακτήρα και γενικού περιεχομένου με στόχο την επιμόρφωση των γονιών σε διάφορα θέματα που αφορούν την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών τους.

Ο κύκλος αυτών των ενημερωτικών εκδηλώσεων ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη στις 5:30 το απόγευμα, με εκδήλωση που τιτλοφορείται «Άσκηση και Υγιεινές Διατροφικές επιλογές στην παιδική ηλικία».

Ομιλητής θα είναι ο κ. Θανάσης Τζιαμούρτας, τακτικός Καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. 

Όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο του σχολείου το θέμα των διατροφικών συνηθειών των παιδιών είναι πολύ πιο σοβαρό από όσο υποθέτουν οι γονείς και δεν αφορά μόνο το παρόν τους. Επηρεάζει την ανάπτυξή τους, επηρεάζει τις επιδόσεις τους, την υγεία τους στο μέλλον και φυσικά επεκτείνεται και σε θέματα ψυχικής υγείας. Η διατροφή του παιδιού πρέπει να είναι τέτοια ώστε να παρέχει τα θρεπτικά συστατικά για την ομαλή και ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη. Σύμφωνα με τα σύγχρονα ευρήματα οι καλές διατροφικές συνήθειες που αποκτώνται από τη παιδική ηλικία είναι πολύ σημαντικές στη διατήρηση της υγείας κατά την ενήλικη ζωή. 

Σκοπός, της εκδήλωσης σε καμιά περίπτωση δεν είναι η κινδυνολογία, αλλά η επισήμανση κάποιων αλλαγών στις οποίες μπορούν – και μάλλον πρέπει –εμείς, οι ίδιοι να προβούν, προκειμένου να περιορίσουν τους κινδύνους που ενέχει η παχυσαρκία ή η επιβαρυμένη με λιπαρά και συντηρητικά διατροφή.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Τζαβέλλα ενώ τον ομιλητή θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Αποστόλης Ζώης. Εκτός της βασικής ενημέρωσης, θα δοθεί και η δυνατότητα να απαντηθούν απορίες που έχετε. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται λόγω της πανδημίας. Οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών-τριών θα πρέπει να δηλώσουν στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. 

Την εκδήλωση στηρίζει το φαρμακείο Κλαπανάρα 25ης Μαρτίου, Οιχαλία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *