Ξεκινά τη Δευτέρα το Παζάρι της Λάρισας

Την Δευτέρα ανοίγει τις πύλες του το Παζάρι της Λάρισας στη Σκεπαστή της Νεάπολης για να υποδεχθεί επισκέπτες όχι μόνο από τη πόλη, αλλά από ολόκληρη τη Θεσσαλία. Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός που οι Λαρισαίοι αγαπούν να το επισκέπτονται κάθε χρόνο μαζικά. Το παζάρι ανοίγει τις πύλες του την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και ρίχνει αυλαία στις 30 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το διάστημα οι επισκέπτες του που αναμένεται να το κατακλύσουν μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους αλλά και να διασκεδάσουν.

Έναρξη με Μπάση

Μετά την περυσινή έναρξη του παζαριού με τον παγκοσμίου φήμης Γκόραν Μπρέγκοβιτς, ο δήμος Λαρισαίων που είναι υπεύθυνος για την διοργάνωσή του φέτος επέλεξε να προσφέρει μια συναυλία με πλούσιο έντεχνο και παραδοσιακό ελληνικό χρώμα. Το βράδυ της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου το παζάρι Λάρισας θα ανοίξει με συναυλία του Δημήτρη Μπάση. Το μεγάλο καλλιτέχνη θα συνοδεύσει η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», δημιουργώντας ένα καλλιτεχνικό σχήμα που εγγυάται την ποιοτική διασκέδαση για τους χιλιάδες Λαρισαίους που θα κατακλύσουν το παζάρι από την πρώτη βραδιά.

Τα έσοδα του Παζαριού

Πέρα από την διασκέδαση το Παζάρι φέρνει και σημαντικά έσοδα για το Δήμο κάθε χρόνο. Και φέτος η ζήτηση για την ενοικίαση των χώρων είναι μεγάλη και αναμένεται να καλυφθεί. Μάλιστα υπάρχει και λίστα αναμονής από νέους επαγγελματίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ώστε να συμμετέχουν σε αυτό. Οι θέσεις ενοικίασης ανέρχονται σε 850 τις οποίες θα διεκδικήσουν 350 έμποροι. Ο Δήμος αναμένεται να βάλει στο ταμείο περισσότερα από 600.000 ευρώ.

Σπάνιο βίντεο: Έτσι ήταν το παζάρι της Λάρισας πίσω στο μακρινό 1984!

larissanet.gr