Ξεκίνησαν αν επεξεργάζονται το μηχανογραφικό οι υποψήφιοι

Η διαδικασία μπορεί να ξεκίνησε τον Ιούνιο, ωστόσο κανείς από τους υποψηφίους δεν έσπευδε να επεξεργαστεί το μηχανογραφικό, αναμένοντας την ανακοίνωση των βαθμολογιών

Η ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελληνίων εξετάσεων μπορεί να έβαλε τέλος στο πρώτο μέρος της αγωνίας των υποψηφίων, ωστόσο σήμερα τα βλέμματα και η προσοχή όλων στρέφεται στην επεξεργασία, συμπλήρωση και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου.

Η διαδικασία μπορεί να ξεκίνησε από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ωστόσο κανείς από τους υποψηφίους κατά την έναρξη δεν έσπευδε να επεξεργαστεί το μηχανογραφικό, αναμένοντας την ανακοίνωση των βαθμολογιών. Από το περασμένο Σαββατοκύριακο, αρκετοί από τους υποψηφίους, ξεκίνησαν να εισέρχονται στην ειδική πύλη του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να επεξεργαστούν το μηχανογραφικό δελτίο, και γιατί όχι οι κατασταλαγμένοι να το υποβάλλουν.

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως το οποίο τίθεται για πρώτη φορά σε ισχύ από το φετινό σχολικό έτος δίνεται στους υποψήφιους και τις υποψήφιες στις Πανελλήνιες 2021η δυνατότητα να υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο με σκοπό να φοιτήσουν σε δημόσιο ΙΕΚ.

Μάλιστα, στο παράλληλο μηχανογραφικό του έτους 2020-2021 συμπεριλαμβάνονται 52 επιλεγμένες, σύγχρονες ειδικότητες υψηλής ζήτησης τόσο από την αγορά εργασίας όσο και από τους υποψηφίους καταρτιζόμενους. Σημειώνεται ότι οι ειδικότητες και ο αριθμός των εισακτέων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων που υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό καθορίζονται με την Απόφαση Κ5/62224/ ΦΕΚ Β’ 2428, 7-6-2021 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το επόμενο διάστημα εκπαιδευτικοί μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα προσφέρουν τη βοήθεια στους υποψηφίους από τα σχολεία, για την ορθή συμπλήρωση των μηχανογραφικών. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα σχολεία θα βρίσκονται ανοιχτά κάποιες ημέρες της εβδομάδας προκειμένου να παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση τους υποψηφίους.


1 σχόλιο

 1. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
  18/07/2021 στις 08:33

  Αγαπητοί κύριοι, καταρχάς δεν θέλω να δημοσιευτεί το σχόλιο. Έπειτα να πούμε ότι μέχρι σήμερα 18/07 δεν έχει ανοίξει η εφαρμογή του μηχανογραφικού https://exams.it.minedu.gov.gr/ και κανείς μαθητής ή άλλος δεν την έχει δει. Το αποτέλεσμα τέτοιων ειδήσεων είναι να χτυπάνε κινητά και σταθερά διότι οι υποψήφιοι είναι ενήμεροι και περιμένουν μήνημα από το σχολείο. (ΓΕΛ Φαρκαδόνας).
  Σας παραμπέμπω επιπλέον σε έγκυρο και αμερόληπτο φύλλο: https://www.cnn.gr/ellada/story/274489/panellinies-2021-pote-xekina-i-ypovoli-ton-mixanografikon
  Αυτό που έχει γίνει είναι να δοθούν κωδικοί οι οποίοι θα φανούν χρήσιμοι σύντομα

  Καλήμερα από το ΓΕΛ Φαρκαδόνας