Ξεκίνησαν οι αιτήσεις του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» οι αιτήσεις διεξάγονται ηλεκτρονικά και από το επαγγελματικό λύκειο Φαρκαδόνας, προσφέρονται θέσεις για τους Τομείς της Μηχανολογίας και Οικονομίας Διοίκησης

Από σήμερα Παρασκευή και έως στις 30 Οκτωβρίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις των υποψηφίων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας που απευθύνεται σε αποφοίτους του επαγγελματικού λυκείου Φαρκαδόνας.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» οι αιτήσεις διεξάγονται ηλεκτρονικά και από το επαγγελματικό λύκειο Φαρκαδόνας, προσφέρονται θέσεις για τους Τομείς της Μηχανολογίας και Οικονομίας Διοίκησης.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα απασχοληθούν στο Δήμο Φαρκαδόνας, ο οποίος προσφέρει 8 θέσεις και συγκεκριμένα, 4 υπαλλήλων διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών, 3 τεχνικών μηχανολογικών εγκαταστάσεων και κατασκευών και 1 βοηθού βρεφονηπιοκόμων.

Οι αιτήσεις όπως προαναφέρθηκε κατατίθενται γ μόνο ηλεκτρονικά και διευκρινήσεις και τυχόν απορίες θα διατυπώνονται στο επαγγελματικό λύκειο Φαρκαδόνας αλλά και στα υπόλοιπα επαγγελματικά λύκεια του νομού.

Σημειωτέον ότι το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας απευθύνεται σε αποφοίτους ΕΠΑ.Λ., έχει διάρκεια 11 μηνών και περιλαμβάνει εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας διάρκειας 7 ωρών την εβδομάδα, που πραγματοποιούνται στο σχολική μονάδα και παράλληλα «Πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο» διάρκειας 32 ωρών την εβδομάδα, επιμερισμένες ισομερώς σε τέσσερις ημέρες, στον εργοδότη. Η μαθητεία ολοκληρώνεται με την συμπλήρωση 203 ωρών εργαστηριακού μαθήματος και 156 ημερών παρουσίας στο χώρο εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των 12 ημερών κανονικής άδειας που δικαιούται ο μαθητευόμενος.

Οι μαθητευόμενοι λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση, που ορίζεται στο 95% επί του νόμιμου νομοθετημένου κατώτατου ορίου του ημερομίσθιου ανειδίκευτου εργάτη σε όλη τη διάρκεια του «Προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο». Από αυτό το ποσό η χρηματική επιβάρυνση του εργοδότη μετά την αφαίρεση της επιδότησης αναφέρεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση περί Επιδότησης Μαθητευόμενων Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας.

Από την πρώτη ημέρα της μαθητείας οι μαθητευόμενοι ασφαλίζονται στον ΕΦΚΑ και τους παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, σύμφωνα με την παρ. γ’ του άρθρου 2 του Α.Ν. 1846/1951, την παρ. 1 του άρθρου 3 του Ν. 2335/1995 και την παρ. 4 του άρθρου 36 του Ν.4763/2020, όπως ισχύει. Οι εισφορές θα υπολογίζονται στο ήμισυ των πραγματικών αποδοχών σύμφωνα με τις εκάστοτε εγκυκλίους του Ε.Φ.Κ.Α. Επισημαίνεται δε ότι για τους ενδιαφερόμενους θα είναι μια μεγάλη οικονομική ανακούφιση, γιατί θα λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση 27,59 ευρώ ενώ ο Δήμος αναλαμβάνει μόνο τις ασφαλιστικές εισφορές (σύνολο 5,59 ευρώ) και τους παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *