Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών

Μόνοι τους αλλά και σε λογιστές οι γονείς για την εγγραφή των παιδιών τους στα γενικά και επαγγελματικά λύκεια

Το πρωί της Παρασκευής κηρύχτηκε η έναρξη της διαδικασίας των ηλεκτρονικών εγγραφών των μαθητών σε γενικά και επαγγελματικά λύκεια. Οι γονείς θα έχουν χρονικό περιθώριο για τις εγγραφές των παιδιών τους έως τις 2 Ιουλίου.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο παιδείας, από την Παρασκευή στις 9 το πρωί έως τις 2 Ιουλίου και ώρα 23.59 μ.μ. θα μπορούν όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020-2021, να πρέπει να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση».
Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
Από πέρυσι οι μαθητές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια εγγράφονται ηλεκτρονικά με τους γονείς να εισέρχονται με τους κωδικούς του taxisnet στην ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου. Εδώ και λίγες εβδομάδες οι γονείς έχουν ενημερωθεί για τη διαδικασία, αλλά ακόμη η πλατφόρμα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.
Οι περισσότεροι γονείς θα υποβάλλουν μόνοι την αίτηση εγγραφής, καθώς γνωρίζουν να χειρίζονται τους υπολογιστές. Υπάρχει, όμως και ένα ποσοστό 10-15% που δεν ξέρει από τεχνολογία, επειδή έχουν ξένα ονόματα, και χρειάζονται τη βοήθειά που προσφέρουν τα σχολεία. Υπάρχουν και οι γονείς που μεταβαίνουν στον λογιστή για να κάνουν την εγγραφή.
Ακόμη και στις συνθήκες πανδημίας που βιώνουμε, οι εκπαιδευτικοί είναι διαθέσιμοι να εξυπηρετήσουν τους γονείς που έχουν πρόβλημα με τον χειρισμό του υπολογιστή και να τους κάνουν εκείνοι την εγγραφή, αντί να υποχρεωθούν στον λογιστή τους καταβάλλοντας ενδεχομένως και κάποιο χρηματικό ποσό.

Οι μαθητές που θα φοιτήσουν στη Γ’ Τάξη Λυκείου συμπληρώνουν και την ομάδα προσανατολισμού που θέλουν να παρακολουθήσουν.
Από το υπουργείο παιδείας έχει ανακοινωθεί πως «οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2021-22 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές. Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές γίνεται με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως κηδεμόνας στο σχολείο. Σε αντίθετη περίπτωση, παρακαλείστε: α. να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκτήσετε κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) ή β. να πραγματοποιήσετε την αλλαγή στοιχείων του κηδεμόνα άμεσα, δηλώνοντας ως κηδεμόνα τον γονέα/κηδεμόνα που διαθέτει κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Η αλλαγή θα γίνει στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *