Ξεκίνησαν οι παραγγελίες στα κρεοπωλεία του Δήμου μας

Οι κρεοπώλες άρχισαν να δέχονται παραγγελίες σε διάφορα κρέατα και κυρίως σε χοιρινό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Τις πρώτες παραγγελίες ενόψει Χριστουγέννων άρχισαν να δέχονται τα κρεοπωλεία που λειτουργούν στις κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας. Οι κάτοικοι των χωριών της Φαρκαδόνας άρχισαν να προετοιμάζονται για τις ημέρες των Χριστουγέννων και τα προϊόντα που θα στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, κάνοντας τις ανάλογες παραγγελίες. Σε πρώτο πλάνο, όπως είθισται το χοιρινό, η γουρουνοπούλα, η γαλοπούλα, το αρνί και έπεται συνέχεια.

Προϊόντα που παράγονται στην περιοχή μας, μιας και οι τοπικοί κρεοπώλες προμηθεύονται σφάγια από ντόπιους παραγωγούς που διακρίνονται για την ποιότητα και την νοστιμιά τους. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που η πλειονότητα των καταναλωτών τους εμπιστεύεται χρόνια τώρα.

Κύριο χαρακτηριστικό στις φετινές γιορτές, όπως και την περίοδο του Πάσχα που ζούσαμε με περιορισμούς, είναι η μείωση στις ποσότητες. Αυτό εξάλλου δείχνουν και οι μέχρι στιγμής παραγγελίες. Σύμφωνα με κρεοπώλες της περιοχής μας, η μείωση του ποσοστού ζήτησης, ήταν αναμενόμενο καθώς η πλειονότητα των κατοίκων τα φετινά Χριστούγεννα θα κληθεί να τα γιορτάσει μοναχικά, καθώς δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις. Κι ενώ τα προηγούμενα χρόνια πολλές οικογένειες περίμεναν επισκέπτες, παιδιά και συγγενείς από άλλα μέρη της χώρας, φέτος δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων.

Έτσι και οι ποσότητες κρεάτων θα είναι μειωμένες. Ακριβή συμπεράσματα αναμένεται να εκδοθούν με το πέρας των γιορτών, όπου οι τοπικοί κρεοπώλες θα κάνουν τον απολογισμό τους.