Ξεκινούν αύριο Τρίτη από την Οιχαλία οι διακοπές υδρομέτρων των οφειλετών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας

Τελείωσε η περίοδος χάριτος για τους οφειλέτες της ΔΕΥΑΦ

Ξεκινούν αύριο οι διακοπές υδρομέτρων των οφειλετών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας
Η μικρή ανοχή που έδειξε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας με τους οφειλέτες τιμολογίων για την κατανάλωση νερού, έληξε. Από την αύριο Τρίτη και συγκεκριμένα ξεκινούν οι διακοπές υδρομέτρων στην Οιχαλία και θα συνεχιστούν σ’ όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Φαρκαδόνας.

Όπως είναι γνωστό με πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας προανήγγειλε τις διακοπές νερού, πριν από ένα μήνα περίπου. Ωστόσο η προσέλευση που παρατηρήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΦ τις προηγούμενες ημέρες δεν ήταν η αναμενόμενη.

Μετά τα προαναφερθέντα πλέον η ΔΕΥΑΦ έλαβε την απόφαση η διακοπές υδρομέτρων να ξεκινήσουν από αύριο σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου και συγκεκριμένα για όλους τους οφειλέτες που δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του στη Δημοτική Επιχείρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτική επιχείρηση είχε προχωρήσει αρκετές φορές κατά το παρελθόν στην ίδια ενέργεια διακοπής υδρομέτρων προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα των απλήρωτων λογαριασμών, μπροστά στο κίνδυνο που πήγαζε απέναντι στις υποχρεώσεις της ΔΕΗ.

Το μέτρο παλιότερα είχε εφαρμοστεί στο σύνολο των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου με τις διακοπές υδρομέτρων. Παράλληλα στο ίδιο πλαίσιο μέσω ευεργετικών νόμων καλούσε τους δημότες να σπεύσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την επιχείρηση μέσω των 100 δόσεων. Το συγκεκριμένο μέτρο της ρύθμισης των οφειλών είχε βρει αποδέκτες, πολλές εκ των περιπτώσεων ενώ τέθηκαν σε ρύθμιση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δεν είχαν τηρήσει τους διακανονισμούς.