Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στην αιμοδοσία του Κλοκοτού

Άκρως επιτυχημένα διεξήχθη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλοκοτού η πρώτη εθελοντική αιμοδόσια για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος που έχει συσταθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των κατοίκων του Κλοκοτού στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού. Ουσιαστικά το έργο του Συλλόγου άνοιξε με τους καλύτερους οιωνούς, μιας και η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε στο χωριό, αποτέλεσε την εναρκτήρια του πολιτιστικού οργάνου, θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στο άμεσο μέλλον.

Η αιμοδοσία διοργανώθηκε από το Σύλλογο με τη συνεργασία του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρίκαλων. Μάλιστα τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου φρόντισαν να προωθήσουν όλες τις ενέργειες για την δημιουργία Τράπεζας Αίματος που θα λειτουργεί στο προαναφερόμενο Τμήμα του νοσοκομείο και θα είναι διαθέσιμη και προσβάσιμη για τις έκτακτες ανάγκες των κατοίκων του χωριού σε αίμα αλλά και των συνδημοτών μας.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της έναρξης της αιμοδοσίας το κτίριο του πρώην δημοτικού σχολείου Κλοκοτού, άρχισε να γεμίζει από κατοίκους-μέλη του Συλλόγου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου για να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, χαρίζοντας ζωή σε ανθρώπους που χρειαστούν κάποια στιγμή αίμα.

«Η ανταπόκριση του κόσμου μας συγκινεί ιδιαίτερα στα πρώτα βήματα των δράσεων που καλούμαστε να αναπτύξουμε. Πραγματικά η συμμετοχή ξεπερνά κάθε προσδοκία και μας προσφέρει άφθονη δύναμη να συνεχίσουμε την πορεία μας, που ξεκινά με μια σημαντική δράση κοινωνικού χαρακτήρα», ήταν τα λόγια των μελών της διοίκησης.

Λίγο αργότερα η διοίκηση του Συλλόγου με ανακοίνωση της μετάφερε τις ευχαριστίες στους συμμετέχοντες αλλά και στο Τμήμα Αιμοδοσίας, επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλοκοτού ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην αιμοδοσία και ιδιαίτερα αυτούς που κατάφεραν να δώσουν αίμα. Νιώθουμε ικανοποιημένοι διότι οι φιάλες που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Πάντως είναι ανάγκη πολλοί να αποβάλλουν τα στεγανά που τους εγκλωβίζουν και να κάνουν βήματα προς τις απαιτήσεις του σήμερα. Σας περιμένουμε στην επόμενη αιμοδοσία. Θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστήσουμε το συνεργείο Αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.».

KRINI LIVE