Υπέρμαχος της συνεργασίας με πολιτιστικούς φορείς ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Γιάννης Σακελλαρίου

Ο δήμαρχος Φαρκαδόνας σε συνεργασία με την αρμόδια Αντιδημαρχία προετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή τους στόχους, αναπτύσσοντας επαφές με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων

Έντονο είναι το ενδιαφέρον του δημάρχου Φαρκαδόνας κ. Γιάννη Σακελλαρίου και του συνόλου της δημοτικής Αρχής για τον πολιτισμό και την παράδοση. Το ενδιαφέρον του δημάρχου εκφράστηκε έντονα και στο προεκλογικό πρόγραμμα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον πολιτισμό και στην ανάπτυξη συνεργασίας με τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

Πλέον ο δήμαρχος σε συνεργασία με την αρμόδια Αντιδημαρχία προετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή τους στόχους, αναπτύσσοντας επαφές με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων. Το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος δέχτηκε την συνάντηση μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετροπόρου. Αν και η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ακούσει το σχεδιασμό του Συλλόγου Πετροπόρου, και να δεσμευτεί ότι θα υπάρξει αρωγός σε κάθε προσπάθεια, τόσο στο συγκεκριμένο Πολιτιστικό όργανο, όσο στους Συλλόγους των υπολοίπων χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας.

«Ο Πολιτισμός, η παράδοση, η ανάδειξη των ηθών και εθίμων, είναι έννοιες που συνδέονται μεταξύ τους. Είναι ταυτίσιμα και όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά θα πρέπει να τις υποστηρίξουμε με διάφορες δράσεις. Χαίρομαι που σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας, δραστηριοποιούνται δυναμικά οι Πολιτιστικοί μας, Σύλλογοι. Χαίρομαι για αυτούς τους ανθρώπους που μάχονται και υπερασπίζονται την πολιτιστική παράδοση. Χαίρομαι που αγωνίζονται για να μεταδώσουν τις ιδέες και τις αξίες και να κρατήσουν άσβεστα τα ήθη και τα έθιμα, παράγοντας ταυτόχρονα και κοινωνικό έργο. Σ΄ όλους αυτούς τους ανθρώπους που υπεραμύνονται παράδοσης και πολιτισμού, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και ο Δήμος θα βρισκόμαστε δίπλα τους», τόνισε ο κ. Σακελλαρίου.

Καταλήγοντας να υπογραμμιστεί ότι ο δήμαρχος το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιδιώξει να συναντηθεί με όλους τους Συλλόγους της περιοχής για την ανάπτυξη ατομικών αλλά και συλλογικών δράσεων.