Υπέβαλαν τροποποιητικές το 2013 αλλά δεν περάστηκαν στο taxisnet

Τρέχουν να διορθώσουν τα λάθη και να διαγράψουν τις οφειλές των αναδρομικών συνταξιούχοι και μισθωτοί

Ψυχρολουσία δέχτηκαν τον περασμένο μήνα χιλιάδες συνταξιούχοι και μισθωτοί και στο νομό Τρικάλων, την στιγμή που λάμβαναν τα «μπιλετάκια» για αδήλωτες αποδοχές του 2013 και ενημερωνόταν για τον επιπλέον φόρο που έπρεπε να πληρώσουν.

Για κάποιες περιπτώσεις όμως υπάρχουν λάθη καθώς είχαν υποβάλλει χειρόγραφες τροποποιητικές δηλώσεις, οι οποίες δεν περάστηκαν ποτέ στο TAXIS.

Φτάνει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ειδοποίηση απεστάλη ακόμη συγγενείς πρώτου βαθμού, θανόντων που υπήρξαν κληρονόμοι, αλλά ταυτόχρονα λαμβάνουν και συντάξεις χηρείας αυτών. Και οι συγκεκριμένες κατηγορίες οφείλουν είτε να πληρώσουν το φόρο, είτε εφόσον είχαν τροποιητικές να σπεύσουν να διορθώσουν τα λάθη. 

Η συγκεκριμένη κατηγορία εδώ και αρκετές μέρες έχει επιδοθεί σ’ ένα αγώνα δρόμου με επισκέψεις στην Εφορία, προκειμένου να διορθωθούν λάθη που τους εμφανίζουν ως οφειλέτες, την στιγμή που είχαν υποβάλλει χειρόγραφες τροποποιητικές δηλώσεις την συγκεκριμένη περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες μέρες αρκετοί φορολογούμενοι έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν στην Εφορία, υπογραμμίζοντας ότι αδίκως έλαβαν «ραβασάκια», διότι έχουν υποβάλει τροποποιητικές δηλώσεις για το έτος 2013 πληρώνοντας φόρο και εισφορά αλληλεγγύης για τις συγκεκριμένες αποδοχές και τα εφάπαξ ποσά που εισέπραξαν από τις υπηρεσίες – φορείς του Δημοσίου.

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις στις οποίες διαπιστωμένα δεν είχε υποβληθεί τροποποιητική δήλωση, με μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι δεν είχαν εκπληρώσει τη συγκεκριμένη υποχρέωση και τώρα θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο διότι δεν ακολούθησαν συγκεκριμένα φορολογικά βήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εξετάζει λύση για τα συγκεκριμένα προβλήματα ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία μετάβασης των υπόχρεων στις Εφορίες ή στην Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικής Διαφοράς για να υποβάλουν αίτηση διαγραφής των φόρων.