Υπό αυστηρά μέτρα η διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ στο δήμο Φαρκαδόνας

Τα τρόφιμα άρχισαν να διανέμονται από το πρωί της Δευτέρας από προέδρους των χωριών, αντιδημάρχους και προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Σε εφαρμογή τέθηκε από το πρωί της Δευτέρας το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Φαρκαδόνας για την διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Το όλο σχέδιο συντονίζουν οι τέσσερις αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαρκαδόνας κ.κ. Σπύρος Αγναντής, Ελένη Στεργίου-Μπότη, Γιάννης Γεωργολόπουλος και Βαγγέλης Κοσμάς, όπως επίσης και η πρόεδρος της ΚΟΙΔΕΦΑ κα Ειρήνη Κακαϊτσα. Στην όλη ενέργεια κλήθηκαν και συμμετέχουν οι πρόεδροι των κοινοτήτων, κυρίως στο θέμα της διανομής.

Συγκεκριμένα τα τρόφιμα και τα λοιπά είδη, φυλασσόταν κατά το παρελθόν στο πρώην δημοτικό σχολείο Παναγίτσας. Ο χώρος συγκέντρωσης των τροφίμων δεν άλλαξε, ωστόσο υπάρχουν πλέον διαφοροποιήσεις ως προς την διανομή. Κατά το παρελθόν τα τρόφιμα διανεμόταν από την Παναγίτσα, μετά από ανακοίνωση του Δήμου προς τους δικαιούχους. Πλέον μετά τις εντολές που έχει δώσει ο ΕΟΔΥ για την αποφυγή συνωστισμού και τυχόν διασποράς του κορονοϊού τα δεδομένα αλλάζουν.

Από το πρωί της Δευτέρας ο Δήμος άρχισε να ενημερώνει τους δικαιούχους για τις ημερομηνίες διανομής των τροφίμων. Τα τρόφιμα, σύμφωνα με το σχέδιο θα μεταφέρονται στους προέδρους των χωριών, οι οποίοι με την σειρά τους θα τα διανέμουν στους δικαιούχους. Φυσικά στις πολυπληθείς κοινότητες, όπου ο αριθμός των δικαιούχων είναι μεγάλος μαζί με τους προέδρους θα συνδράμουν και οι αντιδήμαρχοι αλλά και οι υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η διαμονή που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας θα ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

KRINI LIVE