Υψηλά τα ποσοστά επιτυχίας στο νομό Τρικάλων

Το ποσοστό επιτυχίας στα ΓΕΛ άγγιξε το 84,5% και στα ΕΠΑ.Λ. το 41%, σκορπώντας ικανοποίηση στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα

Αν και η φετινή χρονιά έκρυβε πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων, πανδημία του κορονοϊού, κλείσιμο σχολείων αλλά ταυτόχρονα και υψηλό συντελεστή δυσκολίας των θεμάτων, αυτό δεν αποτέλεσε η αφορμή για να μην σημειωθούν εκατοντάδες επιτυχίες σε επίπεδο νομού.

Τα στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο των μαθητών μας που κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συνολικά και σύμφωνα με την διεύθυνση από τα Γενικά Λύκεια του νομού δήλωσαν συμμετοχή 998 υποψήφιοι και κατάφεραν να εισαχθούν στα πανεπιστήμια 834, ποσοστό επιτυχίας 83,5%. Από τα Επαγγελματικά Λύκεια του νομού δήλωσαν συμμετοχή 249 υποψήφιοι από τους οποίους εισήχθησαν σε πανεπιστήμια 102, με το ποσοστό επιτυχίας να αγγίζει το 41%.

Η διευθύντρια και το προσωπικό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων εύχονται σε όλους τους επιτυχόντες καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.