ΖΑΡΚΟ: Στη δημιουργία λαγοτροφείου θα προχωρήσει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Φαρκαδόνας και περιχώρων

Το λαγοτροφείο θα δημιουργηθεί στο άμεσο μέλλον σε έκταση 19 περίπου στρεμμάτων στο Ζάρκο, ανατολικά της εκκλησίας του Αγίου Αχιλλείου

Στη δημιουργία λαγοτροφείου στην περιοχή της κοινότητας Ζάρκου αναμένεται να προχωρήσει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Φαρκαδόνας και Περιχώρων.

Το λαγοτροφείο σύμφωνα με την ΚΡΗΝΗ LIVE θα δημιουργηθεί στο άμεσο μέλλον σε έκταση 19 περίπου στρεμμάτων, περιοχή, η οποία είχε χαραχτεί το 2015, από το Δήμο Φαρκαδόνας και περιφραχθεί με συρματόπλεγμα μετά από αίτημα που είχε καταθέσει η διοίκηση του Συλλόγου Ιχνηλατών, που βρίσκεται εδώ και χρόνια σε αδράνεια. Η διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου κατά το παρελθόν είχε εκφράσει το ενδιαφέρον για την ενοικίαση της συγκεκριμένης έκτασης για τις ανάγκες της. Σύμφωνα με την διοίκηση το αίτημα συναντούσε εμπόδια, ώσπου πριν λίγο διάστημα η παρούσα δημοτική Αρχή, έκανε το αίτημα δεκτό για την ενοικίαση της συγκεκριμένης έκτασης. Η περίοδος ενοικίασης ανέρχεται σε 20 έτη.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης του Κυνηγετικού Συλλόγου, έως και τις 19 Φεβρουαρίου στα γραφεία του Συλλόγου θα κατατίθενται σφραγισμένες προσφορές για την πραγματοποίηση εργασιών στην περίφραξη. Προβλέπεται να τοποθετηθούν λαμαρίνες προκειμένου να υπάρχει προστασία για τα ζώα που θα απελευθερωθούν στο χώρο.

Σημειωτέον ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών τους εαρινούς μήνες αναμένεται να απελευθερωθούν λαγοί, οι οποίοι θα αφεθούν σε φυσικό περιβάλλον με πλούσια βλάστηση από θάμνους και πουρνάρια. Τα ζώα θα αναπαραχθούν και στην συνέχεια θα αφήνονται ελεύθερα στην γύρο περιοχή.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο είχε θέσει ως στόχο η διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Φαρκαδόνας και θα αποκτήσει σάρκα και οστά σύντομα.


1 σχόλιο

  1. κωστούλας απόστολος
    28/02/2021 στις 13:14

    Συγχαρητήρια στη διοίκηση του συλλόγου και σε όσους από την τοπική αυτοδιοίκηση βοήθησαν .
    Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δείχνουν την ευαισθησία των κυνηγών για την πανίδα του τόπου μας αλλά και την χλωρίδα .Εύχομαι να πάει καλά το εγχείρημα ….. και με τη βοήθεια όλων όσων διαβαίνουν την περιοχή……