Τα έθιμα του Γριζάνου αναβίωσαν στον μακρινό Καναδά – Βίντεο & Φωτό

Πατροπαράδοτος ο γάμος της Δήμητρας Τόλιου, που διαμένει στο Τορόντο με την οικογένεια της κι έλκει την καταγωγή της από το Γριζάνο

Τα έθιμα του τόπου μας, μεταφέρθηκαν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, μιας και λόγω της πανδημίας δεν μπορούσαν να αναβιώσουν στην περιοχή μας, στην χαρά δυο νέων ανθρώπων. Μεταφέρθηκαν στο Τορόντο του Καναδά, στο γάμο μιας συντοπίτισσας, της Δήμητρας Τόλιου, που έλκει την καταγωγή της από το Γριζάνο και εξαιτίας της πανδημίας, τόσο η ίδια, όσο και οι γονείς της, δεν κατάφεραν να επισκεφτούν την γενέθλια γη την τελευταία τετραετία.

Ο γάμος της Δήμητρας με τον εκλεκτό της καρδιάς της Andrew τελέστηκε στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Τορόντο. Μάλιστα οι γονείς της Δήμητρας, Δημήτριος και Ασπασία, που κατάγονται από το Γριζάνο, δεν θέλησαν να ξεχάσουν τις παραδόσεις και να δώσουν στο Μυστήριο, την τοπική αίγλη τα έθιμα που αναβιώνονται στην πατρίδα και την περιοχή μας.

Μετέφεραν τη νύφη στην εκκλησία μετά μουσικής, όπως προστάζει το έθιμο, προκαλώντας έκπληξη στους φίλους, καλεσμένους αλλά και τους Καναδούς που βρέθηκαν έξω από το ναό.Να ζήσει το νέο ζευγάρι, να είναι ευτυχισμένο και καλότυχο, με πολλούς απογόνους που θα προσφέρουν χαρά στους παππούδες!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: