Στη Φαρκαδόνα θα λειτουργήσει ένα από τα τρία εξεταστικά κέντρα του «ΘΑΛΗ»

επιτυχίες-Θαλή

Σε τρία σημεία ένα εκ των οποίων και στη Φαρκαδόνα θα διεξαχθεί ο μαθηματικός διαγωνισμός «Θαλής» που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία σε συνεργασία με τα κατά τόπους παράρτημα.

Στο νομό Τρικάλων θα λειτουργήσουν τρία εξεταστικά κέντρα  ένα στα Τρίκαλα, ένα στην Καλαμπάκα κι ένα στην Φαρκαδόνα.

Εξεταστικό κέντρο για τη Φαρκαδόνα έχει οριστεί το Γενικό Λύκειο. Το παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διευθέτησε τις τελευταίες λεπτομέρειες, έτσι ώστε το Σάββατο να διεξαχθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα η εξεταστική δοκιμασία του 76ου μαθηματικού διαγωνισμού.

Οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων της περιοχής μας που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του ΓΕΛ Φαρκαδόνας στις 08:45 π.μ. Θα κληθούν να απαντήσουν και να δώσουν λύσεις σε τέσσερα ζητήματα με τη μέγιστη χρονική διάρκεια των απαντήσεών τους να είναι οι τρεις ώρες. Τα θέματα αφορούν τις τάξεις από τη Β΄ γυμνασίου έως και τη Γ΄ λυκείου. Εξεταστέα ύλη του διαγωνισμού «Θαλής» για την κάθε τάξη, είναι η διδακτέα ύλη των προηγουμένων τάξεων, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τα Μαθηματικά. Η συμμετοχή των μαθητών είναι προαιρετική.

Για τη διευκόλυνση της διεξαγωγής του 76ου «Θαλή» συστάθηκε υπεύθυνη Τοπική Επιτροπή από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Όσοι μαθητές προκριθούν θα λάβουν μέρος στη δεύτερη φάση που είναι «Ο Ευκλείδης» και θα γίνει στις 16 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια οι διακριθέντες από τον «Ευκλείδη» θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Ο Αρχιμήδης» που θα γίνει στην Αθήνα, στις 27 Φεβρουαρίου, προκειμένου να επιλεγούν οι δύο εξαμελής Εθνικές Μαθηματικές Ομάδες. Η πρώτη αποτελείται από μαθητές γυμνασίων και η δεύτερη από μαθητές λυκείων. Θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 20η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2016), στην 33η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Αλβανία, Μάιος 2016), και στην 57η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Χόνγκ Κόνγκ, Ιούλιος 2016).

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Τρικάλων της ΕΜΕ κ. Στέλιος Αμπράζης μας επισήμανε: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλούς μαθητές που συμμετέχουν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς που διοργανώνουμε. Επίσης, κάθε χρόνο μαθητές μας στελεχώνουν τις Εθνικές Μαθηματικές Ομάδες κατακτώντας μεγάλες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο. Σε συνεργασία με τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Β. Κάκλα, προβαίνουμε και για φέτος στη δημιουργία τριών εξεταστικών κέντρων σε Τρίκαλα, Καλαμπάκα και Φαρκαδόνα».